Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори след поражението на „сините“ от Марица в контролна среща. За вековниците има своеобразен реванш утре, 4 април, когато те ще премерят сили в проверка и с Витоша Бистрица.

Хасковският специалист сподели, че контролите са най-важните мачове за играчите и към тях не бива да се подхожда лековато. Стоилов отличи и двама от игралите днес юноши на тима - Антоан Стоянов и Дейвид Михалев.

“Днес беше важно особено националите малка да поиграят. Някои от тях нямаше много мачове. Като желание и амбиция у младите съм доволен. За съжаление, имаме някои проблеми с контузени и някои играха по два мача. Но най-важно е да държим игрови ритъм. Играчите се стараха доста. В крайна сметка за отбора и младите играчи беше важна проверка“.

„Завършихме първенството на добра скорост и динамика. След пауза от 23 дена се надявам футболистите да са в добър игрови ритъм. Утрешната контрола също е важна. Мисля, че ще успеем. Остава утре да видим. С оглед контузията на Димитров ще видим кой ще играе. Не е сложна“.

„Чандъров е наказан за първия мач, но утре ще играе. Контузията на Кристиан малко ни обърка. Трябваше Хосе да играе, но дойде в последния момент, а и дълго пътува“.

„Един-двама показаха значително израстване. Дейвид Михалев показа израстване. Ачо Стоянов си възвръща най-добрата форма. Някои от младите ми правят впечатление. Някои от тях ще попадат със сигурност в групата, може и в мачове да играят“.

„Днес бях доволен от желанието и динамиката. Да има някакъв игрови стил. Имаше прекалено лежерно отношение. По принцип контролите са най-важните тренировки на футболистите“.