Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, се изказа доста ласкаво за Жереми Петрис. Стоилов сподели, че състезателят разполага с нужните качества и може да стане играч от европейска класа. Мъри обаче смята, че Петрис още много трябва да работа, за да може един ден това де се случи.

"Имаме разговори с всеки играч, обясняваме му каква точно е истината. Клубът прави всичко възможно да задоволи интересите на играчите. Най-доброто нещо е, че отборът е млад. Играчите имат голям хоризонт пред себе си. Много често играчи отиват в Европа неподготвени и кариерата им приключва бързо с връщане назад. Аз като треньор трябва да направя всичко възможно тези играчи да са добре обучени.

Жереми Петрис има позитивни прояви, но с оглед на това, че пропусна и предната подготовка има още какво да се желае. Има доста къде да работи и да се доусъвършенства. Има компоненти, които трябва да подобри, за да стане играч от европейска класа. Оттук нататък той трябва да играе на това ниво. Не трябва да допускаме повече травми. Ако той продължи с обучението си, може да бъде един от добрите защитници в Европа", заяви Стоилов.