Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов опроверга слуховете, че е отказал да изведе отбора във вчерашната тренировка. 
 Информацията гласеше, че наставникът на "сините" не е пожелал да води заниманието на своите футболисти, тъй като ръководството на клуба не иска да обяви виновните за тежкото финансово състояние, за което самият Стоилов многократно призовава. Той говори и за предстоящия мач с Локомотив Пловдив, както и за темата с чужденците в българския футбол.

"Да, пропуснах тренировката. Имаше Управителен съвет, който се проточи по-дълго от очакваното. Съжалявам, че пропуснахме тренировката, но трябваше да дадем отчет за подготовката и селекцията. Разговорите бяха по-дълги, няма други причини да пропусна тренировката.
 Каквото имам да казвам, го казвам на медиите. Няма нужда да коментираме спекулации. Ако имаше проблеми, щяхте да ги разберете от мен", сподели Станимир Стоилов.

7 снимки

Той говори и за предстоящия мач с Локомотив Пловдив, както и за темата с чужденците в българския футбол. "На този етап нямаме проблеми с контузени играчи, надявам се до мача също да няма. Всички са готови да участват, което е позитивно. Нямаме здравословни проблеми, надявам се и до утре да е така. Нямам колебание около състава. Имам в главата си състава, с който ще започнем. Вие също го виждате на тренировки. Въпросът е да играем добре", заяви Мъри относно утрешния мач.

"Да ви кажа честно, аз темата "чужденци и българи" не я харесвам. За мен има добри и слаби футболисти. Всеки клуб си избира политиката. Не искам да деля футболистите на българи и чужденци. Аз и клубът си имаме наш план, разчитаме на част от нашите млади футболисти и на чужденци. Нямам предства дали има официален документ в клуба. Аз искам да е добър фтуболистът".

"Каква е разликата дали играят 20 европейци или 20 футболисти, които са извън ЕС. Нали пак са чужденци. Ние гледаме глобалните решения. За да имаш играчи и да ги развиваш, ти трябва да си ги изработиш. За мен няма значение. Ако няма достатъчно добри българи, ще прибягваме до чужденци. Каква е разликата дали е от Сърбия или Словения, няма да им гледаме паспортите. Няма значение това за мен", заяви Мъри.

"Изглеждаше ми смешно, когато казвахме, че футболистите се притесняват да играят пред пълни трибуни на "Герена". Утре ще се поклоним и ще поднесем венец към патрона ни. Трябва да играем по най-добрия начин, както ни отива от първата минута. С играта и с поведението си трябва да запазим публиката за бъдещи посещения. От нас ще зависи много посещаемостта на стадиона. От нас, от отбора и треньорите зависи колко ще харесват Левски. Ние трябва да играем добре. Имаме публика, добър противник, прекрасен терен и подкрепа. Нямаме извинение да не играем добре утре, футболистите на Левски трябва да носят тежести - смешно е да говорим, че това да има публика е тежест. Това е най-хубавото.

Локомотив е един изключително добър и качествен отбор, който се наложи като лидер. Винаги е в Топ 6. Играе добър футбол, който си запази доста голяма част от играчите, като имат и някои нови. Отбор, който заслужава нашето уважение, но винаги по-важен е нашият отбор. Ако играем добре, няма да има значение как играят те", завърши наставникът.