Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори преди домакинството на ЦСКА 1948. Мъри заяви, че отборът му трябва да подобри резултатите си, за да бъде претендент за нещо. Той коментира и шефа на съдиите Виктор Кашай, като заяви, че не унгарецът е проблемът на българския футбол. Опитният специалист е на мнение, че клубовете трябва да се одръпнат от реферите, а последните да спрат нагаждачеството към определени отбори. 

lap.bg
5 снимки

„Не очаквам да има голяма разлика в двубоя, очаквам разликата да е в резултата. В първия мач загубихме, макар че цяло полувреме противникът беше с 10 души. Надявам се да покажем нашия стил и да победим. ЦСКА 1948 израсна много през тази година, направи впечатляващи резултати. Играят доста добър, комбинативен футбол. Който ги подцени, може да се изпати. В борбата за титлата са всички отбори в челото. Трябва постоянство в резултатите. При нас има недостиг на резултатите. Имаме непостоянство в резултата, особено в последните мачове. Трябва да подобрим резултатите, за да сме претенденти за нещо. Утрешният мач е важен, за да видим накъде ще отидат нещата”, започна Стоилов.

„Ивелин Попов няма да вземе участие в мача с ЦСКА 1948. Предполагам, че ще пропусне и мача с Черно море. Има травма, която няма да отнеме дълго време. Имаме други футболисти, които трябва да играят. Не можем да се оплакваме, трябва да заместим играчите, които отсъстват. Хосе Кордоба днес ще тренира, очаквам да вземе участие в мача”.

„Би трябвало да има футболен реваншизъм във футболистите. Всякаква други настроения в главите има ще са несериозни. Трябва да потърсим футболен реванш утре. Удобен момент е. Трябва да направим всичко възможно да спечелим мача. Левски е задължен да играе добре и да печели. Понякога трябва да се вложи и малко повече характер”.

„Личното ми мнение е, че не Виктор Кашай е проблемът на българския футбол. Някои хора злоупотребяват с позиции и власт. Проблем са съдиите и клубовете, които им стоят над главите. Не виждам проблем в шефа на Съдийската комисия. Понякога човек,  на когото не можем да влияем, ни е проблем. Проблемът е в самите съдии, които показват благоугодничество, както и клубовете, които се опитват да им влияят. Нашата грешка в мача с Локомотив София е нагла грешка. Цял свят видя игра в ръка. Не е грешка, когато не си видял фал или тъч. Тези неща могат да се решат, ако клубовете се отдръпнат, а съдиите да спрат нагаждачеството към определени клубове. Смениха се безброй ръководители на съдийството. Това ми е личното мнение. Кашай сигурно е много неудобен. В състояние сме да измислим много лъжи за него. Хората, които са постигнали нещо в спорта, не обичат да отвръщат на интриги и лъжи. Той е най-малко виновен. Винаги търся вината в моя клуб, след това съдиите”.

„Мисля, че футболистите има психологическо напрежение. Може да се преодолее само с победи. Трябва да се прояви малко повече воля и характер. Част от тях са млади футболисти и тепърва ще правят постоянство в кариерата си. Смятам, че ако този отбор преодолее синдрома на непостоянството на резултатите, ще сме претендент. С тези футболисти Левски ще е в борбата за челните места, с 1-2 попълнения. Моят съвет към футболистите е да играят свободно и да се забавляват”.

„Много лесно беше да казвам давайте футболисти. Ние имаме план, който спазваме – да спасим Левски. За мен никога не е било важно колко велик треньор ще бъде Мъри Стоилов. Най-важно е да вървим по пътя си. Ние сме поели ангажимент да вървим в тези финансови рамки, без значение от резултатите. Аз обещах работа и честност. Под никаква форма не се отказваме от футболните резултати. Няма да извивам на никого ръцете, когато става дума за Левски, за да изглежда Мъри Стоилов велик треньор. Получаваме редовно това, което трябва да си получат футболистите. Имаме неща, които трябва да изчистим”.

„След идването на Любо Пенев, който обича да играе футбол, двата отбора трябва да играем добър футбол. ЦСКА 1984 станаха един от факторите в първенството”, завърши Стоилов.