Наставникът на Ботев (Враца) Даниел Моралес даде мнението си преди утрешния двубой на своя тим с Ботев (Пловдив). Ето какво каза бразилският специалист в интервю пред клубния сайт:

- Дани, ща започнем с един не толкова стандартен въпрос. Колко време е нужно на един бразилец, за да се адаптира в България? През седмицата пристигна твоя сънародник Матеус Казини, кога да очакваме да видим пълния му потенциал?

- Първо трябва да се ориентира в обстановката, да се адаптира към часовата разлика и да се почувства част от отбора. Ако по-скоро пристигне семейството му, със сигурност ще се адаптира по-бързо. Две са нещата, които ме правят оптимист. Първо, той вече е играл в Европа и е дошъл много млад тук. Второ, нашият отбор е млад, обстановката е ведра и с повечето момчета няма езикова бариера. Сигурен съм, че ще се справи и скоро ще носи радост на феновете на Ботев Враца.

- Следващият ни съперник Ботев Пд е един от най-стабилните финансово клубове през новото първенство. Как оценяваш шансовете ни срещу тях?

- Със сигурност са съперник, който заслужава уважение и внимание. Имахме време да изгледаме всичките им мачове. Ще ни бъде много трудно. Естествено вярвам, че можем да ги победим.

- Има ли промяна в статуса на контузените?

- Единственото сигурно е, че все още не можем да разчитаме на Чавдар Ивайлов и Иван Митрев. Ще се радвам, когато всички са здрави. Да имам избор и възможност да оставям здрави играчи извън групата. Това вече ще е реална конкуренция и ротация. Към момента имаме няколко момчета с травми и преди мача ще определя групата. На кого и колко ще разчитаме.

- Доста специалисти очакват Ботев Враца да се срине след добрия старт и отдават на случайността точковия ни актив до момента. Как ще им отговориш?

- Ние се наслаждаваме на всеки ден, в който се трудим, тренираме и подобряваме играта си. Който е гледал мача с Ксанти видя, че на моменти момчетата истински се забавляваха. Не сме натоварени с очаквания и всяка точка ни радва. За нас е прекрасно да продължат да ни подценяват. Важното е нашите фенове да ни вярват, а на специалистите нека отговарят футболистите ни на терена.