Треньорът на Ботев Враца - Даниел Моралес, похвали своите футболисти за спечелената точка при визитата на Локомотив Пловдив. Моралес разглежда развитието на отбора му като процес на "раждане".

„Доволен съм. Мисля, че този мач е позитивен за нас и характерът, който показахме, знаехме, че идваме в Пловдив, където трудно се играе. Те са четвърти, агресивен отбор са и се справихме добре. Разбира се, че на нас ни трябва много още, но една точка си е една точка. Днес направихме хубав мач и двата отбора показаха характер. Можеше и да победим“, започна Моралес.

LAP.bg
49 снимки

„Ако има някой футболист, който не се противопоставя на такъв тип отбори, за какво? Те трябва да имат амбиция. Берое днес направи трудна работата и на ЦСКА и всеки се доказва. Важно е ние във Враца всеки да се доказва от нас и да заслужим оставането си в А група. Дали съм оптимист? Много пъти съм казвал, че мисля позитивно и в най-лошото мога да намеря нещо позитивно. Хубавото е, че тези хора разбират какво е Ботев Враца“.

„Лукас, който влезе, дойде преди седмица. Имаме други, които не са картотекирани, но всичко ще стане с време. Както се прави детенце, 9 месеца трябва да се роди и после пълзи. Във футбола трудно има търпение“, продължи той.

„Ако не се концентрираме и работим цяла седмица, защо да работим? Ако го правим само да мине мача – не става. Не съм такъв треньор, който не се бори. Отборът трябва да си заслужи точките. ЦСКА 1948 е доста добър отбор, но имаме нашите стратегии за тях и от този мач да изкараме също нещо“, завърши Моралес.