Старши треньорът на Ботев Враца – Даниел Моралес, изрази мнение, че неговият отбор е опита ли е успял да играе добър футбол при загубата от ЦСКА с 1:5. Специалистът сподели, че оттук нататък предстоят важните и решителни срещи за врачани, като първата такава е съботния мач със Спартак Варна.

„Един мач, който бяхме се подготвили да играем на добър терен срещу добър отбор. Момчетата доказаха, че могат. Знаем къде сме сгрешили и къде направихме големи грешки. Когато направиш тези грешки срещу ЦСКА и Лудогорец, допускаш голове. Дузпи, два гола на контраатака...Не е само до индивидуални анализи, на тези момчета им трябва да израснат. Трябва да вземем поука от тази мощна загуба. Нашите истински мачове започват от събота“.

„Един голям отбор винаги иска да натиска в първите 15-20 минути. По-малкият отбор трябва да задържим напрежението и да се подобрим. После нещата започват да се получават. Трудно е, когато не успееш. Извиняваме се на нашите фенове, сменяме тази страница. Чакат ни сериозни мачове“.

„Добра позиция е, когато имаме над 33-34 точки. Математически да сме се спасили. Следващият мач е със Спартак Варна в събота. Знаем, че това е мач, в който трябва да покажем нашия дух и себераздаване. Има подготовка до този мач. Надявам се да сме по-подредени“.