Старши треньорът на Ботев Враца – Даниел Моралес, бе изключително ядосан след разгромната загуба с 0:4 от Арда в Кърджали. Бразилският специалист сподели, че тимът има по-голям потенциал от показаното. Моралес се извини на град Враца за поражението и загатна, че ще опита да промени много неща в тима до следващия мач.

„В доста по-голяма част от мача имаше само един отбор на терена – Арда. Първото имахме ситуация да изравним, но допуснахме лесни и елементарни грешки за отбор, който има опит. Не се получи най-вече поведението на отбора. Индивидуално и колективно. Знам, че по-голямата част от причината за загубата е в мен. Това е срамно за мен и града. Има панаир във Враца. Не е срамно да паднеш – и то от отбор на Тунчев, който играе прекрасно. Аз се извинявам на хората, които са се прибрали вкъщи и са гледали мача, а не са на панаира в града. Извинявам се и на кмета, и на всички. Има неща, които мога и не мога да контролирам. Вкарахме 30% от стратегията, но 70% е решения на терена. За съжаление, аз съм най-големият виновник. Плахо и страхливо“.

„Ние правим това, което обичаме. Има хора, които правят неща, които не обичат, но дават хляб на семейството си. Аз не мога да приема да не се уважава това, което се прави. Ние имаме добър отбор. Не може да се представяме на това ниво. Няма да говоря за нито един футболист, но те трябва да показват характер и да взимат решения. Аз съм играл и съм се справил горе-долу добре. Ние имаме една серия с Черно море, Левски, Лудогорец, ЦСКА, но имаме потенциал да играем по-добре. Извинявам се още веднъж, както и на тези 5 човека, които ни подкрепяха тук. Не може без сърце и душа“.

„Питайте играчите дали имат нещо срещу мен. Ако ви поканя на тренировка, ще видите те как се справят. Много добре и страшно красиво. Всеки треньор е страдал в кариерата си – Гуардиола, Моуриньо...Не всеки допада на всеки. Футболът е колективен. Аз приемам всичко, но това, което стана днес, не трябва да се случва. Аз не искам да съм изненадан от първенство, но имам характер. Искам да сме малко по-добре. Не може аз да имам повече вяра в отбора, отколкото самите футболисти“.

„Първа промяна или какво трябва да се направи – работа. Ако днес не се справя, утре се подобяваш. Главите трябва да се изчистят. Имаме емблема, която трябва да защитаваме. Има и имена на гърба. Цените на играчите падат. Едно е да си в шестица, четворка и при изпадащи. Ако пак сме при изпадащите, къде може да се намери Ботев? Ако сме в четворката или шестицата, можем да си намерим по-добри клубове“.