В 20:00 часа тази вечер отборите на Монтана и Ботев Враца излизат един срещу друг в дерби на Северозападна България. Двубоят може да проследите минута по минута с Gong.bg и пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.

Срещата е от последния кръг от плейофите за оставане в efbet Лига и ще е решаващо значение и за двата тима. Гостите се нуждаят само от точка, за да си гарантират участие в баража за оставане срещу столичния Септември. Домакините пък ще трябва да търсят задължителен успех. В противен случай ще станат вторият сигурен изпадащ, след Етър.

Ботев спечели и трите регионални сблъсъка с Монтана през сезона до момента. Освен това врачани не допуснаха и гол във вратата си в тези мачове. Това им дава повод за самочувствие и увереност преди днешния двубой на "Огоста".

Залогът в двубоя е огромен, така че и напрежението ще окаже своето влияние върху двата съперника.

Домакините от Монтана имат сериозни кадрови проблеми преди двубоя. Цели петима основни играчи остават извън сметките на треньорския щаб. Раян Сенхаджи, Стоян Предев и Сергей Георгиев са контузени, а Йордан Йорданов и Стефан Каменов са наказани. 

Така Светлан Кондев вероятно ще пусне в игра Макенджиев на вратата и пред него Башлиев, Цонков, Михов и Кики в отбрана. Ангелов и Терзиев ще са двойката опорни полузащитници, а Тасев и Минков ще действат на крилата. Централен нападател ще е Кръстев, а зад гърба му ще действа Айтов.

В Ботев единствения проблем е свързан с наказания за този мач Н'Диайе. Треньорът Веселин Великов най-вероятно ще пусне в игра Костов на вратара и пред него в защита Зехиров, Миланов, Керчев и Николов. Златински и Ивайлов ще си партнират в средата на терена, а Генов ще бъде плеймейкър. Ненов и Атанасов ще оперират по двете крила, а в атака ще започне Бабунски.

efbet Лига, 6-ти плейофен кръг (32-ри кръг):

Монтана - Ботев Враца

Вероятни състави:

Монтана: Макенджиев, Башлиев, Цонков, Михов, Кики, Терзиев, Ангелов, Айтов, Минков, Тасев, Кръстев

Ботев Враца: Костов, Зехиров, Миланов, Керчев, Николов, Златински, Ивайлов, Ненов, Генов, Атанасов, Бабунски

Стадион: Огоста

Съдия: Никола Попов