Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци каза много хубави неща за треньора Ивайло Петев в Румъния, който наскоро пое Университатя Крайова.

"Това, което е днес Лудогорец е започнало от него преди 14 години. Петев е изкачил отбора от трета дивизия в елита и спечели първите две титли. Това е бил неговият трамплин", казва Моци пред вестник "Фанатик".

"Лудогорец е такъв отбор в момента до голяма степен благодарение на него. За мен е много добър треньор. Той държи много на дисциплината и не се съобразява с имената на играчите - яко някой е сбъркал, плаща", казва румънецът.

"Близък е до футболистите, но знаем как те да имат респект от него. За мен е лидер, който може да изправи отбор като Крайова", каза още той.

"Идеята му за футбола се гради върху притежанието на топката. Той иска отборът му да държи колкото се може повече топката и работи за това. За мен е един от най-добрите чужденци, които са били в Румъния. Ще видите. В Лудогорец минаваме през труден период в последните години, още търсим печелившо решение", смята Моци.

"Искам да кажа на феновете на Крайова да имат 100-процентово доверие на Петев. Говорих с него скоро. Когато получи оферта от Крайова, му казах да заминава със затворени очи, защото няма от какво да се притеснява. Казах му, че знам как работят в клуба и да не мисли два пъти. Той работи от сутрин до вечер, винаги е на базата. Той влага душата си във всичко, което прави", каза още Козмин Моци за Ивайло Петев.