Министърът на младежта и спорта Радостин Василев излезе с позиция по повод изказването на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков.

Повод за размяната на позиции от страна на „синия” клуб и министерството станаха коментарите на министър Радостин Василев след срещата му с представителите на ЦСКА във вторник относно реконструкцията на стадион „Българска армия”.

Вчера Василев обяви, че изграждането на козирката на сектор А на стадион „Георги Аспарухов” ще струва колкото построяването на цялата трибуна.

Декларацията на министър Василев:

"Министърът на младежта и спорта Радостин Василев категорично отхвърля твърденията за направени внушения с изказването си за стойността на козирката на стадион “Георги Аспарухов”. Проблемът с течове в новия сектор, поради липса на козирка, беше споделен от представителите на ПФК „Левски” при срещата с министър Василев.

В своето изказване пред медиите на 11.01.2022 г. министър Василев се позова на думи на главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, че стойността на козирката на сектор „А” ще бъде колкото на цялата трибуна. Тази информация беше споделена от арх. Здравков по време на проведената среща в Министерството на младежта и спорта между министър Радостин Василев и главния архитект на СО на 05.01.2022 г. Желанието на министър Василев да помогне на ПФК „Левски” не трябва да се приема враждебно от ръководството на клуба, а да бъде оценено по достойнство, защото в противен случай прозират интереси далеч от спорта и коректността".