Българският национал Марин Минчев официално премина в чешкия гранд Спарта Прага. Вече бившият футболист на Черно море парафира договор д юни 2023 година.

„Избрах Спарта, защото това е един голям клуб. Искам да покажа на какво съм способен на терена и да спечеля няколко трофея”, сподели Минчев при подписването на контракта.

„Забелязахме Мартин през лятото на 2018 година в мача на юношеските формации на Чехия и България. Оттогава го наблюдаваме. Той премина през всички младежки формации на България и стана национал на своята страна на сравнително малка възраст”, коментира спортният директор на Спарта Томаш Росицки.

„Той е много добре физически, бърз играч, който може да бележи. Треньорите ще могат да го използват на множество позиции в атака. Той може да се окаже от голяма полза за нашия отбор както по крилата, така и в атака”, сподели още той.

„Той е младо и амбициозно момче, което иска да постигне нещо в кариерата си. Той не е просто талантлив, той е гладен за успехи , а ние се интересуваме точно от такива играчи”, каза още Росицки.