Капитанът на Левски Николай Михайлов говори след победата над Локомотив Пловдив с 1:0 на „Герена“.

Антон Узунов
69 снимки

„Беше тежък месец, особено с пандемията и възстановяването на футболистите. Някои играчи започнаха тренировки по различно време и видяхте, че както се казва едвам изкараха мача. Казах на момчетата, че съм горд с този отбор, независимо от позицията, в която се намираме. Сигурен съм, че ще се намираме на по-добра позиция в края на годината, а и на лятото догодина. Само да сме здрави и да се възстановим, защото ни чака в събота друг мач. Изстрадана победа и съм щастлив от този факт, защото имаме нов треньор и беше важно да го зарадваме и да играем добре. За мен винаги е важно да запазя суха мрежа, вкарахме гол, всички сме щастливи и продължаваме напред“, заяви Михайлов.

„Всеки иска да играе на максимума си. Променихме схемата си и виждате колко млади футболисти играят в нашия състав. Локомотив Пловдив до последно бе втори в класирането, а ние бяхме 12-и. Крачка по крачка вървим. Мисля, че днес изиграхме добър мач, с изключение на физическата ни подготовка на целия отбор заради карантината. Невъзможно е всички да бъдем на топ ниво. Дано ситуацията се оправи час по-скоро, не само при нас, а в целия свят. Дано януари направим една добра подготовка и да сме готови за старта на втория полусезон“, добави още той.

„Бяхме анализирали добре Локомотив и знаехме добрите и слабите им страни. Имат двама-трима национални състезатели, с които сме приятели от години и трудно можем да се изненадаме. Много са добре подготвени физически и виждате колко високи играчи имат. Младите момчета при нас се справиха. Естествено допускат грешки, както и ще допускат още и ние като отбор, но е важното да ги изчистваме и да вървим напред. Нямаме време, защото другият мач е в събота. Когато дойде новия треньор, казах на момчетата, че ни остават пет мача и гоним пет победи. Как ще го направим, не ме интересува. Първата вече е факт. Сега идва Арда, а след това друг мач. Няма да ни е лесно, но от началото на сезона ни е много трудно. Има бойци в тунела и съм радостен и горд като фен на Левски от това“, каза капитанът на „сините“.

„Това се решения на много звена. Има си треньорски щаб, ръководни фактори и те ще кажат къде можем да се подсилим. Дай Боже най-после да намерим този спонсор, който го очакваме толкова дълго време, защото наистина го правим от любов на Левски. Всеки мач се борим за победа, за феновете и всички, които помагат на клуба. Не трябва да забравяме, че трябва да се борим и за Купа през 2021 година. Надявам се да издържим до края на годината. Днес футболистите се опитваха да вземат глътка въздух. Трябва да се възстановим и да сме готови, нямаме друг избор“, заяви Михайлов.