Кандидатът за президент на БФС - Михаил Касабов, разкри в предаването "Арена спорт" по БНТ интересни подробности относно промените, които смята да направи, ако спечели Конгреса. Той очерта някои от приоритетите в своята програма, свързани със съдийството, изграждането на стадиони, както и работата с подрастващите.

"Мисля, че има някои неща, които могат да бъдат променени и аз ще ги направя, ако ме изберат. Основното е постепенното преминаване на професионалния футбол към Професионалната лига, защото така е във всички държави. Аз още в началото на кампанията обявих, че в Изпълкома няма да поканя собственици и президенти на клубовете, тяхното място е в Лигата", сподели футболният функционер, който вече получи подкрепа от два от водещите български клубове - Локомотив Пловдив и Славия.

"Съдийството е една болна тема, но аз смятам, че то не е толкова тежко, колкото се изкарва. Разбира се, има какво да се промени, но това е работа на Съдийската комисия, а не на президента", коментира Касабов.

"Хубаво е да имаме национален стадион, но ние вече разполагаме с два стадиона в Пловдив, като един от тях - "Христо Ботев" ще бъде използван от националния отбор за бъдещите мачове и квалификации. Като софиянец бих искал и в столицата да имаме такова съоръжение и го очаквам от ЦСКА.

Ще обърнем сериозно внимание на подрастващото поколение. За детско-юношеския футбол вече има изготвена програма, по която ще се работи усилено", каза още Касабов.