Футболистът на Арда Михаил Александров направи своето триумфално завръщане на терена при домакинското равенство 1:1 срещу Левски. Той не бе играл от лятото на 2018 година, когато получи тежка контузия на старта на сезона в руското първенство, когато носеше още екипа на Арсенал Тула.

Българският национал премина през три операции и доста тежки моменти, но показа здрав дух и успя да се завърне при откриването на новия стадион в Кърджали.

"Емоциите след края на мача веднага си проличаха, дойдоха ми малко в повече. Това казах и на момчетата, те си мислеха, че ме боли коляното. Но реално сълзите ми бяха от радост. Няма какво да го крия. Поплаках си след мача и се радвам, че съм вече на терена".

"Със сигурност ми липсват много неща от едно време. Физически съм изостанал. Това е ясно и няма какво да го крием. Психически бих казал, че съм бетон, така че това не може да бутне. Остава само да вляза малко по-малко във форма с такива мачове, защото такива мачове с Левски са празник. Градът си е жаден за победи, жаден е за футбол, тъй като дълго време не се игра на този стадион. Сега обаче той е на едно супер ниво за българския футбол. Празник е не само за хората и за самите футболисти. Пред празни трибуни е едно, друго си е, когато знаеш, че целият град е зад гърба ти".

"Не само новото ми семейство, което мога да го нарека това тук, но и старото - моята майка, баща, сестра и всички по тази линия, много им благодаря за цялата подкрепа и се надявам наистина да им се "отблагодаря" с едно добро развитие за напред. Аз никога не съм криел, че те са в основата на моето оставане във футбола, защото минах през доста сериодни изпитания. Доста се мъчех, доста се мъчех, за да се върна тук. Без тяхната подкпрепа нямаше да съм тук, това мога да го заява на 100%".

"Може би ще издам една тайна. Бях се хванал на бас с жена ми, че, ако вкарам гол при дебюта ми, ще се оженя за нея, тъй като девет години сме заедно, но нямаме брак. Но го заявявам пред камерата, че не ми е нужен такъв стимул, за да бъде тя моя жена", заяви Александров пред DIEMA SPORT.