Футболистът на Локомотив София - Симеон Мечев - изигра в събота своя мач №200 в efbet Лига. Той сподели пред "Мач Телеграф" дали има по-специален дву6ой и посочи своето любимо попадение. Мечев коментира и победата над Етър с 2:1 във Велико Търново и заяви, че "железничарите" играят по-добре навън заради лошия терен в "Надежда".

- Изигра мач номер 200 в елита. Има ли някой, който да е по-специален за теб?

- Не съм се замислял. Преди мача с Етър ми казаха, но не съм гледал статистиката. Радвам се, че са станали 200 мачовете ми в елита на България. Надявам се да съм жив и здрав и да играя още. Не бих казал, че имам по-специален двубой. Всеки е различен от другите с нещо.

- Имаш ли любим гол през всички тези срещи?

- Имам! Той падна срещу ЦСКА 1948 и го вкарах с фланелката на Берое. Тогава завършихме 2:2 и беше изключително важен мач за нас и за тях. Петър Хубчев беше начело на отбора тогава. Взехме точка и тя се оказа много важна за развитието в класирането. Успяхме да стигнем до бараж за евротурнирите след това, но го загубихме от Ботев Пд. Този гол ми е много ценен и важен.

- Какъв ти е коментарът за успеха над Етър с 2:1 в Търново?

- Определено това беше много труден мач. Етър беше опрян до стената и това му беше един от последните шансове за спасение. Независимо, че е на последното място в класирането, този отбор има своите футболни достойнства. За нас победата беше също изключително важна и се радвам, че я постигнахме.

- Какъв беше ключът към трите точки?

- Агресията, раздаването от първата до последната минута и футболните качества, които имаме като отбор. Това според мен беше ключовото. Преди това загубихме у дома от Крумовград с 0:2 и сега бяхме длъжни да победим. Това си казахме и с момчетата. Радвам се, че успяхме. Беше доста тежко и победихме едва в края.

- От началото на полусезона имате две победи от три мача. Доволни ли сте?

- Ако изключим мача с Крумовград, където според мен не заслужавахме да загубим, сме доволни. Двете победи са факт. Сега ни предстои дерби със Славия и се надявам да стане хубав мач.

- Прави впечатление, че когато гостувате, резултатите ви са по-добри...

- Да, така е. Навън определено са ни по-добри резултатите. Статистиката го показва. Терените навън са по-добри от нашия. Той е в лошо състояние. Със съотборниците си говорим, че доста ни затруднява. Да, той е еднакъв и за двата отбора, но просто е много лош. Навън ни се получават по-добре нещата. И в Пазарджик, и в Търново се получи и самата игра ни върви по-добре. Почти всичките ни победи са далеч от дома.

- Сега предстои мач със Славия именно в "Надежда". Има ли някакво напрежение у вас?

- Напрежение със сигурност няма. Славия е с една точка пред нас и мачът отново е изключително важен. Надявам се да победим и да развалим негативната серия, която се натрупа в домакинствата.

- Дишате ли по-спокойно, защото сте с 6 точки вече над опасната зона?

- За нас целта е да сме в златната среда. Това е важното. Искаме да играем с по-голяма увереност и самочувствие. Не искаме да изпадаме в долната четворка и да играем срещи за оцеляване, които несъмнено не прилягат на Локо Сф. За всички ще е добре да сме в средата на таблицата.

- Имаше сериозни проблеми с петата. По-добре ли си вече?

- Да, вече се оправих. Доста неприятна беше тази травма. Създаде ми много главоболия и не можех да играя пълноценно. Не тренирах на пълни обороти, но вече всичко е наред. Надявам се всичко да е отшумяло и да нямам повече проблеми. Възстановяването продължи четири месеца, но застраховани няма.

- Как е настроението в съблекалнята?

- Настроението е добро и всичко е нормално. Има добро ядро от български играчи, които си говорим постоянно. Въпреки някои поражения, държим добра атмосфера в съблекалнята. Има комуникация между българите и чужденците, което също е важно. Всичко е наред.

- С треньора Данило Дончич разбирате ли се?

- Да, разбираме се. Всички в отбора имаме много добра комуникация с него и мога да кажа, че той е изключително разбран човек. Всички играчи го уважаваме много, а това е много важно.