Нападателят на Черно море - Матиас Курьор, ще прекрати кариерата си. Той ще получи пост в клуба, след като в събота изиграе последния си мач за "моряците". Това ще стане срещу Локомотив Пловдив на "Тича" за SESAME Купа на България. 

Новината беше обявена на пресконференция, на която присъстваха Курьор и треньорът на Черно море Илиан Илиев. 

"Правим пресконференцията да обявим нещо, което назряваше в последните 6 месеца. С Матиас винаги сме били в добри отношения. Ние сме нямали никакви различия в каквото и да било. На база това, което е направил през годините, бе нормално да поговорим. Съвместно обсъдихме и си казахме мнението. Матиас от футболист ще премине като скаут в клуба, дори и на моменти дистанционно във Франция. Той ще бъде близо до отбора. Той е минал през доста страни и има много контакти“, заяви Илиан Илиев.

"Искам да благодаря на клуба, на ръководството, на всички треньори, с които съм работил – Александър Станков, Никола Спасов и Илиан Илиев. Изкарах незабравими моменти с този отбор. Клубът ще остане завинаги в сърцето ми. Всички футболисти, с които съм играл, също им благодаря. Много неща прочетох в медиите. Заедно взехме това решение. Това беше трудна за мен година от спортно-техническа гледна точка и решението бе най-точното в момента. Искам да благодаря, че клубът ми подаде ръка и ми предложи длъжността, която приех. В събота е много важен мач, много емоционален мач за мен. Искам да се разделя с футбола и Черно море с победа. Благодаря на всички българи, на всички варненци, които винаги са ме подкрепяли", каза Матиас Курьор.

Срещата с Локомотив Пловдив ще бъде №125 за футболиста от Мартиника за "моряците". 

 

 


efbet подкрепя българския спорт