Нападателят на Септември София – Мартин Петков, даде интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORТ. Стрелецът вече вкара в два поредни мача, а неговият тим грабна шест точки от тях. Пред камерата на телевизията той каза дали очаква трета поредна победа срещу Черно море с трети пореден гол. Юношата на Левски и бивш играч на Славия сподели и какво му харесва най-много в съблекалнята на септемврийци.

“Според мен е по-полезно да дебютираш като по-малък. Малко или много, с всеки изминал мач се трупа нужният опит. Аз също почувствах, че Септември е правилният ход. Всичко тук ми харесва. Запознат съм с условията и начина на работа. Мисля, че е абсолютно правилно. Харесва ми тва, че се налагат млади, а и самият стил – агресивно се игра, създават се положения“.

100 снимки

„Аз не гледам на нещата, че съм лидер. Опитвам да се развивам като футболист. Трябва много да се развивам, на 20 години съм. Всеки от нас иска да върви нагоре. Имам високи амбиции и изисквания към себе си, но когато нещата не се получат по моите изисквания, не съм по-самокритичен. Балансирам се и вадя поуки, за да вървя напред. Симпатизирам на различни футболисти, например на Мемфис Депай. Моите радвания са малко по-бурни, но няма нещо към някой“.

„Мисля, че всеки един в нашата съблекалня е амбициран. Гледаме да търсим победата докрай. Желанието и характерът са най-добрите качества, не сме толкова изявени, че да имаме и набор от други качества. Ще е доста прекрасно, ако сме в десетката, но гледаме мач за мач. Опитваме да печелим мачове и точки. Най-важното е да печелим точки, от началото на пролетния полусезон играем добре и заслужавахме да вземем повече точки“.

.LAP
17 снимки

„Всичко си зависи от нас. Да не се главозамайваме след тези две победи. Взехме поука от трите мача, в които не взехме достатъчно точки. А новите момчета се вписаха страхотно. Аз смятам, че всеки един в този отбор има много качества. Млади сме и ако продължим да се влагаме така, този отбор има голямо бъдеще“.

„Смятам, че ако се хвърлим на макс и всеки се раздаде и спазва тактическите указания, имаме приповдигнато настроение. Усещам и на тренировките, че горим от желание да побеждаваме. Не ми е фикс идея само да вкарвам. Всеки един офанзивен футболист иска да вкарва, но най-важно е да победим. Според мен всеки играч се цели в най-високото ниво. Аз също го желая и се трудя. С труд времето ще покаже, но целта е по-напред в Европа“.