Помощник-треньорът в Славия Мартин Кушев призна, че неговият тим е имал нужната щипка късмет за постигането на 4-ата си поредна победа в първенството. „Белите” надделяха с 1:0 над Витоша Бистрица след попадение на Георги Йомов през втората част, за което основната вина беше на противниковия страж Християн Василев.

„Доволни сме много от трите точки. Бяха много важни за нас, за да продължим тази серия. Дано продължи по-дълго. През първото полувреме имахме доста ситуации, в които не ни достигна последния пас. След почивката владеехме инициативата, с изключение на една-две ситуации. Имахме късмет при гола, но досега той много пъти ни беше обръщал гръб. Има го и това”, коментира Кушев.

„Не съм съгласен, че Славия е по-солиден като гост. Двубоите, които загубихме вкъщи като този с Арда, просто беше липса на късмет. Не мисля, че играем по-слабо вкъщи.”

„Имахме доста големи проблеми с контузени футболисти. Сега в момента е по-добре, в отбора има конкуренция, а отборът разбра повечето неща, които трябва да се правят.”

„Славия в топ 6? Моето мнение е, че там ни е мястото. През миналата година губехме лесни точки, това ни костваше да не влезем. Загубихме доста точки, да не се връщаме сега. Моето мнение е, че трябва да сме в топ 6.”

„Има доста мачове, не смятам този мач за решаващ. Трябва да продължим да играем добре и да радваме феновете. Целта си остава топ 6”, завърши Кушев.