Помощник треньорът на Славия Мартин Кушев подкрепи наставника Златомир Загорчич в трудния момент. Загорчич днес не успя да води отбора срещу Локо Пд заради кончината на своя баща, затова и Мартин Кушев се нае със задачата. По повод на тежкия момент помощник треньорът сподели: „Това, че не сме загубили, искаме да го посветим на него.”

Славия завърши 1:1 като домакин на Локомотив Пд в мач от 15-ия кръг на efbet Лига.

„Според мен имаме и други момчета готови за мъжкия национален отбор, повикани са двама. Мисля, че Галин Иванов отдавна си е извоювал мястото, а Георги Георгиев с изявите си напоследък”, допълни Кушев по повод двамата играчи с повиквателни от селекционера на България.

"Стана добър мач между два добри отбора. Реален резултат. Ние не делим мачовете, просто Локо Пд е в добра серия, ние също, и никой не искаше да загуби. Затова може би се стигна до равенство. Важното е, че не загубихме, дано така да продължим”, сподели Кушев.

За следващия мач от първенството срещу ЦСКА той заяви: "Трудни и лесни мачове няма. Ние трябва да играем нашата си игра. За пример мога да ви дам мача с Витоша, също беше труден. Трябва да се концентрираме.”

Той потвърди, че целта пред отбора е Топ 6.