Нападателят на Берое Мартин Камбуров говори в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Той сподели чувствата си след изравнения рекорд на Петър Жеков и говори за своето бъдеще.

“Да стигнеш до нещо такова е феноменално. Този рекорд е над 40 години. Трябваше да бъда много концентриране, да не изпускам сезон и да бъда по-концентриран. Беше много трудно. Стара Загора си има един отбор – Берое и хората го подкрепят. Публиката ми помогна за рекорда, защото ме подкрепяха и бяха зад мен“, заяви Камбуров.

„Това беше и целта за мен. Рекордът от 253 гола беше в сферата на фантастиката. За централният нападател най-важното е да е гол. Чувстваш облекчение и гордост. Първо треньорското ръководство да е наясно дали иска да остана. Не искам след рекорда да се отказвам. Мотивацията ми е Купата на България, защото преди това отпадахме по-рано. Интересно ми ще е срещу Славия и ако победим след това. Винаги съм искал да се реализирам. Историческа година за Локомотив през 2004 година. Бяхме млади и жадни за изява и слава. Наслаждавахме се на футбола. Следващата също бе уникална. Играехме много добре при Ераносян. Той ме вкара по-напред. Видя ме, че имам повече гола като дефанзивен халф и ме премести. Дължа му много. Футболните хора трябва да помагат, а не само да критикуват. Така ще си помогнем“, каза нападателят на Берое.