През лятото на миналата година едно момче, само на 16 години, осъществи своята мечта. Тогава Мартин Георгиев подписа договор не с кого да е, а с един от топ клубовете в света – Барселона. Централният бранител изигра няколко двубоя за отбора до 19 години на каталунците, но със сигурност за него незабравими ще останат моментите, когато бе повикан да тренира с първия отбор на Барса под ръководството на легендарния бивш халф на тима Шави Ернандес. В онзи момент Мартин се докосва до класата на Роберт Левандовски, Жорди Алба, Рафиня и останалите звезди на „Блаугранас“.

Година по-късно той отново е в клуба, от който тръгна за големия футбол – Славия. Но на какво го научи престоя му в Испания?

„Това е една дълга тема. Много неща съм взел. Това е един от най-големите кубове в света. Фен съм и съм горд, че успях да стигна дотам и да играя на такова високо ниво. Докоснах се до страхотни футболисти, треньори, условия като цяло. Ще гледам да пренеса нещата, които научиха и тук, за да давам сигурност в защита, да съм уверен с топката“, заяви Мартин Георгиев пред DIEMA SPORT.

start-photo.bg
57 снимки

Нека оставим настрана Барселона и да насочим вниманието към това, което се случва в състава на „белите“. Там отново се завърна едно познато име, с което най-стария столичен клуб постигна успехи в последните години, а именно – Златомир Загорчич.

„Един специалист като г-н Загорчич вдъхва много увереност. Имаме нужната агресия в играта, която може би ни липсваше в първата част от сезона. Радвам се, че с всеки мач успяваме да надграждаме. Стигаме до трите точки, защото това е много важно. Липсваха точки в началото и имаше напрежение. Но сега се надявам с победите да имаме малко повече спокойствие в отбора. Познавам обстановката тук отлично и ние познаваме него като треньор. Знаем изискванията към нас какви са, гледаме да ги изпълняваме във всеки мач и до момента дават резултат“.

Въпреки крехката си възраст от 18 години, чувства ли се Мартин Георгиев като един от лидерите на „белите“?

„В нашия отбор има по-опитни хора, които ни помагат, но ние като колектив даваме всичко от себе си и не се имам аз за лидер, нито някой от по-опитните“.

Снимки: Startphoto.bg
100 снимки

Славия започна по ужасен начин сезона, но в последните няколко мача отборът набира скорост и показва коренно различно лице.

„Дишаме една идея по-спокойно, защото се отлепихме от дъното, но това за Славия никога не е било на дневен ред. За Славия най-важното е да се развиваме като отбор, да гоним високи цели и до края на сезона ще искаме да надграждаме. Защо не да стигнем до Европа?“

Пред Славия до края на годината предстоят срещи с първите три отбора във временното класиране, но Мартин Георгиев подхожда със самочувствие преди тези мачове:

„Нагласите са всеки мач да взимаме трите точки“.