Халфът на Лудогорец Марселиньо се изказа ласкаво за предприетите мерки от страна на българското правителство за справянето с пандемията от коронавирус. Бразилецът разказа за ситуацията в България пред бразилската медия globoesporte.com и сподели как е прекарал дните на карантина в Бразилия.

„Беше време и България да възобнови първенството си. По този въпрос всичко е осъзнато тук. При рестартирането ще е така, защото наистина има сигурност за това нещо. Знам, че правителството и федерацията са взели всички предпазни мерки и знаят какво правят. Не виждам проблем шампионатът да бъде рестартиран сега“, заяви Марселиньо.

„В Разград населението е застаряващо. В супермаркетите имаше ограничение за влизането на тази възрастова група в тях. Рано сутрин младите не можеха да отидат до магазина, а след определен час. Мисля, че в България се взеха по-драстични мерки, които дадоха резултат в броя на потвърдените и смъртните случаи. Най-голям брой случаи имаше в столицата София, която дори беше затворена за даден период, за да не се допускат хора да влизат в нея, независимо с кола или самолет. Никой не пристигна и не си тръгна от София в този период. Успяха да контролират вируса добре и сега всичко е по-спокойно. Карантината в България е до 13 май и не се говор за удължаването ѝ. Така че всичко трябва да приключи“, добави още бразилецът.

„Слава на Бог, никой от моето семейство не се зарази с коронавирус. Брат ми, който беше в Португалия, успя да се измъкне от страната преди затварянето на летищата. Притеснявам се за родителите ми. Живеят в рискова зона в Бразилия, където има много заразени и смъртни случаи. Но никой в семейството ми не е заразен. Все предприема мерки, за да няма риск от заразяване“, каза плеймейкърът на Лудогорец.

„Получих разрешително за полет от консулството и останах 30 дни в Бразилия, в Моджи Мирим. Реших да не се прибирам до Амазония, защото ситуацията беше сериозна. Родителите ми са над 50, така че реших, че е най-добре да избягвам контакт с тях. След това от Лудогорец ни помолиха всички да се върнем“, заяви Марселиньо.

„Тренировъчният процес ни се връща постепенно. Първо тренирахме индивидуално или по двойки, но винаги в различно време и със спазване на разстояние. Това е само за тези, които не са пътували по време на карантината. Чакам да прекратя срока си на изолация, за да мога да се върна към заниманията. В момента сме с девет точки пред втория Левски и с мач по-малко. Много сме близо до титлата. Разбира се, че ни остава още малко, но бяхме в добър период, въпреки че бяхме елиминирани от Купата на България. Нека почакаме. Въпреки спирането, оставаме съсредоточени и си вършим работата, за да спечелим титлата“, завърши бразилецът.