Бразилецът Марселиньо остави трайна следа в историята на Лудогорец. Халфът игра с екипа на "орлите" в продължение на 9 години. В предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT той призна, че още му е болно, че Лудогорец не му е предложил договор и е трябвало да си тръгне. Марселиньо разкри още, че тогава е имал оферта от ЦСКА, но не я приел. 
 
"За мен не е изненада 11-ата поредна титла на Лудогорец. Много е трудно отборът да загуби шампионата в България, защото се инвестират  много средства, макар че само това не е достатъчно и пресният пример е ПСЖ. Оставих много приятели в Разград, говорих с Петричев и Моци и ги поздравих за успеха. За мен Лудогорец беше и семейство, все пак 9 години изкарах в отбора. 
 
Като мой наследник виждам Доминик Янков, който има голяма перспектива, защото притежава страхотна техника и интелект. Каули също е отличен като плеймейкър. 
 
Не исках да си тръгвам от Лудогорец, очаквах да играя още една година, защото бях титуляр до края. И не крия, че много ме заболя, още се ядосвам.  Но това е животът. Лудогорец, Разград и България обаче остават в сърцето ми завинаги. Тогава имах оферта от ЦСКА, но я отхвърлих. Обадиха ми се, но аз чаках предложение за нов договор от Лудогорец и отказах. Със семейството ми преценихме, че имам история в Разград и няма да е добре да отида в ЦСКА. Сега ако върна лентата назад, бих приел офертата на ЦСКА, защото се отнесоха с респект и уважение към мен и го оценявам. Но вече не може да се направи нищо. 
 
Съблекалнята на Лудогорец е трудна за овладяване и  затова всеки треньор, който опитваше да направи промени, имаше проблеми. Ние се бяхме напаснали и имахме стил на игра, който се харесваше от футболистите. Петев и Дерменджиев изградиха стила на Лудогорец и имам голям респект особено към Дерменджиев, с когото се работи много лесно.
 
Когато дойдох в Разград, си мислех, че ще остана само една година, но още след първата вече знаех, че никога няма да поискам да си ходя. Миналата година бях близо до завръщане в Лудогорец като помощник на Станислав Генчев. Нищо не се знае, един ден това наистина може да стане", заяви Марселиньо.