Плеймейкърът на Лудогорец Марселиньо говори пред Globoesporte за възобновяването на шампионата в България. Бразилецът коментира решението да бъдат допуснати фенове по стадионите и сподели, че в страната ни има дисциплина, докато това няма как да се случи в родината му.

„Възобновяването на шампионата бе страхотно, атмосферата беше добра. В България са разрешени за посещаемост едва 30% от капацитетите на стадионите, но при определени условия – спазване на дистанция между феновете. Аз съм за това решение и се доверявам на здравните организации. Страната е много внимателна дори в случаи на грип. Смятам, че в Бразилия това не може да се случи“, заяви Марселиньо.

Той говори и завръщането си към тренировъчният процес.

„Връщането към нормалността беше трудно, тъй като почти три месеца не сме играли. Това се отрази на почти всички в отбора. Може би само на един или двама не даде отражение, защото са с много добра физика. Бях един от последните, който се присъедини към тренировките на тима, но все още бях във форма. Имам нужда от още малко време и работа, но смятам, че ще става все по-добре и по-добре“, завърши той.

В Бразилия обърнаха внимание и на атмосферата по време на дербито между Левски и Лудогорец. Специално място намериха и картонените фигури на "сините" фенове в Сектор А.