Старши треньорът на Левски - Николай Костов, е под огромно напрежение преди предстоящия домакински мач срещу Ботев Пловдив в неделя от 15:30 часа. Доверието на феновете към 60-годишния специалист изглежда вече е на изчерпване след серия от три поредни мача без успех. В последните си шест срещи „сините“ постигнаха само една победа, като последната бе с минималното 1:0 срещу Черно море на „Герена“.

startphoto.bg

92 снимки

Собственикът на Левски - Наско Сираков, наскоро изрази пълната си подкрепа към Николай Костов, но предупреди, че нова грешка от отбора може да промени това решение. Вече част от феновете на „сините“ изразиха недоволството си и поискаха оставката на треньора след загубата от ЦСКА 1948 с 0:1. В Бистрица дори се чуха обиди по адрес на наставника.

Срещата с Ботев Пловдив се очертава като ключова за Николай Костов, който от завръщането си в клуба записа 11 победи, пет равенства и 5 загуби в 21 мача във всички турнири. В efbet Лига той има осем победи, три равенства и четири загуби, което поставя Левски на петата позиция с 27 точки. В случай на неуспех срещу „жълто-черните“, се очаква още по-силна реакция от привържениците.