Един от лидерите на Ботев Пловдив - Лъчезар Балтанов, говори след победата с 1:0 над Арис Солун в контролна среща. Той беше на мнение, че с такъв мач може да се израства. 

"Днес почетохме нашия фен Тоско. Знаем какво е дал на отбора. Този мач беше емоционален, в негова памет. Двете публики пяха заедно. Това беше европейски мач. С такъв мач може да израстваме", каза Балтанов. 

"Генчев държи много на дисциплината, иска да играем комбинативен футбол. Ако го слушаме, нещата ще се получат. Дано да направим силен сезон и да сме в челните позиции в края на сезона". 

"Винаги ще помагам. Ще го правя и с по-малко игрово време. Ще играя, където се налага. Успехите ще дойдат, ако слушаме треньора. Да се надяваме, че ще сме готови. Тази проверка е много полезна. Надявам се да ни послужи като добър пример за предстоящите мачове. Всеки чака дербитата". 

"Нещата трябва да са 50/50. Младите момчета имат нужните качества. Още е рано да говорим. Крачка по крачка с г-н Генчев да предаде своите идеи. Надявам се заедно да побеждаваме във всеки един мач. Имаме качества и се надявам през този сезон да покажем на какво сме способни", завърши Балтанов.