Старши треньорът на Етър – Емануел Луканов, бе изключително ядосан на съдийските отсъждания при домакинската загуба с 0:1 от Локомотив Пловдив. Специалистът съжали, че неговият тим не е взел поне точка от „смърфовете“, които определи за добър отбор. Голът на "черно-белите" Луканов квалифицира като детинска грешка на неговите футболисти.

Луканов сподели, че в следващия кръг срещу Левски "болярите" ще направят всичко възможно, за да откраднат нещо от „Герена“.

„Да, поражение. Наивно поражение, абсолютно. С човек по-малко в ситуация, в която ни отбелязаха, бяхме с още един човек по-малко Можехме да развием атака, която можеше да бъде развита, но всъщност не беше развита, а допуснахме гол. По детински подходихме. Вместо да изкараме топката и времето да свърши, подходихме детски и наивно. Искам да подчертая нещо. Случва се странно нещо с нашия отбор – визирайки тези...странни отсъждания. Сега ще ви кажа и моя критерий за абсурдно и с това спирам: явява се Чарли Чаплин за двойник на Чарли Чаплин и се класира трети“.

„Обърка се червеният картон, оттам мачът тръгна в друга посока. Нищо не сме объркали. Момчетата се раздават въпреки всичко. Благодаря и на публиката, подкрепя ни непрестанно. До края бяхме в мача. Поздравления за Локомотив Пловдив – те са лидер и добър отбор. Нищо не се обърка, следвахме си плана до края“.

„Ще търсиме победа. Играем мъжки срещу всички и всеки. Срещу всичко. Тези момчета имат характер.

Луканов бе попитан и за предстоящия мач с Левски, за който отговори: „Трябва да бием. На нас ни липсват точки. Ако можем да откраднем точки от Левски, ще го направим“.