Старши треньорът на Етър – Емануел Луканов, очаквано не бе доволен след загубата от Славия с 0:1. Великотърновци се завърнаха в efbet Лига след две години пауза, но не увенчаха празника за града с добър резултат.

Специалистът сподели, че селекцията на „болярите“ е затворена, но вярва, че отборът е достатъчно добър и ще създаде много проблеми за противниците, ако играе както днес срещу Славия.

„Разочаровани сме от тази загуба, но начинът на игра е обнадеждаващ. Като за първи мач и дебют – добра игра, доста положения. Те с половин ситуация вкараха, ние можеше да отбележим през първата част. След гола пак имахме удари и положения. Дали е късмет, дали е съдба – не знам. С този начин на игра доста отбори ще имат проблеми с нас“.

„Менталният интензитет е психологическият елемент. Психологията е 10% от всичко, но има ментален мързел и ментален интензитет. Мисля, че днес доста се потрудихме. Играхме и 10 минути с човек по-малко. Славия е ерудиран отбор в А група. Единствено ме е яд за резултата. Поне точка можехме да вземем, да не кажа три“.

„На този етап Етър не се нуждае от нищо. Мисля, че сме сглобили добър отбор. Селекцията е затворена на този етап. Освен ако не излезе нещо по-добро на пазара, както се казва“.