Бразилският защитник Виктор Мендеш се е договорил с Лудогорец за договор до лятото на 2024-а година, твърди местното издание „Falgalo.com.br“. 23-годишният футболист на Атлетико Минейро беше на път към Разград още през лятото, но в последния момент сделката пропадна. Предполага се, че преговорите ще бъдат активирани отново през януари и дори ще бъдат финализирани.

Високият 186 см. Мендеш е собственост на Атлетико Минейро, но е бил отдаван под наем в Гуарани, Боа Ешпорте, Фигейрензе и за последно в Жувентуде, за който записа 19 мача в местната Серия А и вкара 1 гол.

startphoto.bg
99 снимки

От Атлетико Минейро вече обявиха, че Мендеш се продава и почти сигурно няма да е в отбора през 2023-а година.

„Отворени сме за преговори“, заявиха от клуба.

LAP.bg
20 снимки

Лудогорец направи мащабна бразилска селекция в последните дни на летния трансферен пазар, като дойдоха Густаво Нонато, Педро Нареси и Педро Енрике. Първите двама, които са халфове, вече играят своята роля в тима, докато Енрике, който е централен защитник, играе основно за втория тим.

Не е тайна, че в Разград търсят централен защитник, защото Анте  Шимунджа не беше доволен от представянето на Игор Пластун и за големите мачове премести левия бек Антон Недялков в сърцето на отбраната до Оливие Вердон.