Това лято се очаква да е доста доходоносно за лудогорец. В клубната каса ще влязат пари от титлата на ПАОК в Гърция. Както е известно, “орлите” продадоха там Кирил Десподов през есента, като в клаузата на договора му е залегнала сума, която Лудогорец ще прибере при първо място.

В Разград очакват милиони и от продажбата на Игор Тиаго от Брюж в английския елитен Брентфорд. Лудогорец си запази 12,5% от правата на футболиста при бъдещ трансфер. Така в касата на клуба ще постъпят още 4,6 млн. евро. Процент има и при евентуална продажба на Десподов от ПАОК.

Това лято е възможен и изходящ трансфер на Якуб Пьотровски, за когото “орлите” могат да приберат около 10 млн. евро. Той е в радара на клубове от Германия и Англия. Полякът предстои да участва на Евро 2024. И оттам обаче в касата на Лудогорец влизат средства. УЕФА ще плаща на клубовете малко над 9000 евро на ден за всеки играч, който е на Европейското първенство. Периодът обхваща от 10 дни преди първия мач на отбора до ден след последния двубой.

Полша е в една от най-тежките групи на форума заедно с Франция, Нидерландия и Австрия.

подкрепя българския спорт