Румънският централен защитник Адриан Рус е грабнал интереса на Лудогорец, съобщава prosport.ro. Изданието отвъд река Дунав твърди, че бранителят е желан и от ЧФР Клуж, който изпусна титлата в Румъния, но през този сезон ще иска да си я върне.

Рус е футболист на италианския втородивизионен Пиза. Отборът от града с наклонената кула завърши 11-и от 20 отбора през миналия сезон в Серия Б. Рус е висок 188 см. Той премина в Пиза през август 2022 година и записа 16 мача в първия си сезон на Ботуша. Контрактът му е до юни 2026-а година. За националния отбор на Румъния е записал 17 мача и се е отчел с едно попадение.

"ЧФР Клуж иска спешно да привлече двама защитници, но Адриан Рус е желан и от Лудогорец, а Козмин Моци мечтае да го доведе в Лудогорец", се казва в информацията.

Моци е технически директор на българския шампион. Рус е със сериозен опит не само в румънското първенство, но и в това на Унгария, тъй като е играл в доста клубове в тази страна, включително Академия Пушкаш и МОЛ Фехервар.

 Ivan Ivanov / LAP.bg
12 снимки

И Лудогорец, и ЧФР Клуж обаче са притиснати до стената. Разградчани имат трудна задача още в първия кръг да преодолеят два гола пасив срещу косовския Балкани, а Клуж трябва да се бори с пълния със звезди и финанси турски тим Адана Демирспор.

"ЧФР Клуж иска да се бори за титлата в Суперлигата и този сезон, но и да се класира в групите на Лигата на конференциите. При това положение спoртният директор Нелуцу Варга иска спешно да доведе двама защитници в квартал "Груя" и да подсили отбора, поет наскоро от италианеца Андреа Мандорлини", пише още изданието. За момента обаче няма яснота каква е позицията на Пиза и на самия футболист.