19-годишният футболист на Крузейро Жадсом Силва е пред преминаване в Лудогорец, съобщава местрото „Rádio 98 FM“. Според информацията двата клуба са в напреднали преговори, които се очаква да бъдат финализирани в следващите часове.

Твърденията за трансфера на Жадсом в българския шампион се засилват още повече, след като той не взе участие в последната тренировка на отбора. Наскоро "орлите" са се свързали с Крузейро и са започнали преговори за талантливия халф.

Първата оферта на разградчани за 19-годишния полузащитик е била на стойност 700 хиляди долара, плюс още 300 хиляди долара допълнителни бонуси в зависимост от представянето му, но тя е била отхвърлена от бразилския клуб.

Двете страни са продължили усилено разговорите в последните дни в опит да постигнат споразумение и по всичко изглежда, че такова е налице.

Радиото посочва, че преговорите са започнали миналата събота.В същото време Крузейро дължи на Жадсом заплатите за 3 месеца и бразилците рискуват да изпуснат играча дори без трансферна сума.

През сезона той е бил твърд титуляр в състава на Крузейро, взимайки участие в 41 мача, в 37 от тях като титуляр.