Българският шампион стартира днес с контролите си по време на зимния подготвителен лагер в Белек, Турция. „Орлите“ срещат шампиона на Словения Олимпия Любляна от 16:00 часа и ще може да наблюдавате срещата в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от спаринга.

Разградчани трябваше да изиграят първата си контрола още в неделя срещу украинския гранд Шахтьор Донецк, която обаче бе отменена от организаторите заради проливните дъждове в региона.

Иначе, Лудогорец вече се изправи по-рано този сезон срещу Олимпия във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, но беше елиминиран след равенство 1:1 на „Хювефарма Арена“ и загуба с 1:2 в Любляна.

До края на подготовката в югоизточната ни съседка „орлите“ ще играят още с Ракув (27 януари), Теплице (30 януари), Сигма Оломуц (31 януари) и Млада Болеслав (3 февруари).

През пролетта шампионите ще продължат борбата си на три фронта. Тимът на Георги Дерменджиев е втори в efbet Лига, на три точки от лидера Черно море, но и с мач по-малко от „моряците“. Разградчани са също на ¼-финал в турнира за Sesame Купа на България, където ще срещнат ЦСКА 1948, който победиха на финала миналата година, и срещат швейцарския Сервет в плейофите на Лигата на конференциите.