Лудогорец победи Цървена Звезда с 3:2 в приятелски мач, част от зимната подготовка на "орлите. Головете за "зелените" бяха дело на Бърнард Текпетей, а на два пъти точен бе Игор Тиаго. За Цървена Звезда отбелязаха Мирко Иванич и Алекс Виго. Следващият мач на Лудогорец е след три дена срещу отбора на Динамо Тбилиси.
 
В 3-а минута Якуб Пьотровски напредна добре в наказателното поле, а топката стигна до Игор Тиаго, който се ориентира бързо и отправи удар, който обаче срещна левия страничен стълб на Милан Борян. Лудогорец организира нова страхотна атака в 9-а минута, след като Текпетей направи самостоятелен пробив и отклони към точката на дузпата, където бе Доминик Янков, който взаимодейства с Игор Тиаго, а нападателят овладя, обърна се и завърши от близка дистанция, за да открие резултата в полза на "орлите".
 
 
В 19-а минута Цървена Звезда направи интересно нападание, а Букари получи на десния фланг и опита да центрира, но топката срещна напречната греда на Серджио Падт и излезе в аут. В ответната атака Текпетей с левия крак намери на прекрасна позиция Якуб Пьотровски, който бе очи в очи със стража на Звезда, но полузащитникът на "орлите" стреля право във вратаря, който неутрализира опасността.
Само три минути след това отново Текпетей създаде опасност пред вратата на противника с хубаво подаване, но играч на "зелените" пропусна от чиста позиция, а Борян отново се прояви с фантастична намеса. В последвалото нападание Цървена Звезда можеше да изравни резултата, след като топката бе центрирана отдясно за Стефан Митрович, който отправи изстрел с глава, но Серджио Падт направи страхотно спасяване, отклонявайки топката в напречната греда.
 
В 34-а минута Бърнард Текпетей получи в наказателното поле и опита веднага много мощен удар с левия крак, като не остави този път шансове на Борян, а топката се озова в мрежата на Цървена Звезда за втори път в срещата - 2:0.
 
 
Само две минути след това "орлите" организираха много бърза контраатака, при която Кирил Десподов получи на десния фланг и напредна с топка в крака, а накрая намери Игор Тиаго на чиста позиция, като нападателят не сбърка и направи резултата 3:0.
 
 
Лудогорец можеше отново да отбележи, след като шест минути преди края на първата част, Десподов можеше да реализира от границата на наказателното поле, но изстрелът му срещна напречната греда на Милан Борян. Късмет за Цървена Звезда!
 
Малко преди края на първата част футболисти на двата отбора влезнаха в разправия след по-здраво влизане на Антон Недялков в краката на негов противник.
 

Второто полувреме започна с тежка контузия на играча на "орлите" Диниш Алмейда, който бе заменен принудително. В 58-а минута Матиас Тисера бе изведен сам срещу вратаря, като аржентинецът стреля, но Борян направи поредното си бляскаво спасяване, избивайки в корнер. От последвалия ъглов удар топката се озова във Франко Русо, който не се поколеба да отправи силен удар от пеналтерията, но отново вратарят на Цървена Звезда отрази.

В 76-а минута Букари намери добре Мирко Иванич в наказателното поле на "орлите", а опорният полузащитник отправи удар в левия ъгъл, който вратарят не успя да спаси и резултатът бе намален - 3:1.
 
 
Секунди след това Матиас Тисера отново бе очи в очи с Милан Борян, но изстрелът му с десния крак премина над напречната греда. Добър шанс за Лудогорец. В 90-а минута Алекс Виго получи в наказателното поле и отправи силен удар по диагонала, който Серджио Падт не успя да отрази и се превърна във втори гол за Цървена Звезда.
 
 
До края на срещата повече чисти положения нямаше и Лудогорец успя да се поздрави с успех в приятелската среща срещу Цървена Звезда.
 
 
СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ
 
Лудогорец: 1. Серджио Падт, 24. Оливие Вердон, 61. Диниш Алмейда, 16. Алекс Фон Витри, 3. Антон Недялков, 6. Якуб Пьотровски, 30. Педро Нареси, 64. Доминик Янков, 9. Игор Тиаго, 37. Бърнрд Текпетей, 11. Кирил Десподов

 Цървена звезда: 82. Борян, 76. Николич, 25. Еракович, 19. Милунович, 16. Азаров, 33. Михайлович, 8. Канга, 4. Иванич, 11. Букари, 80. Митрович, 72. Пешич