Лудогорец е предложил малко над 1,2 милиона евро на бразилския клуб Ретро ПЕ Анаполис, състезаващ се в четвъртото ниво на местния футбол Серия D, за левия защитник Едсон Лукас, съобщи futebolbahiano.org.

23-годишният Едсон Лукас през последната част от 2023-а година се състезаваше под наем за Витория Баия и помогна за първото място в Серия В и промоцията в елита. Ако Витория иска да го задържи обаче, те трябва да активират опцията за откупуване от Ретро ПE, уточнява изданието. Тя е в размер на 1 милион бразилски риала (187 836 евро) за 50 процента от правата на футболиста.

"Клубът от Баия започна преговори, за да придобие футболиста за постоянно. Но интерес към него има Лудогорец от България, който е готов да убие конкуренцията с 6 милиона риала (1,127 милиона евро). Едсон Лукас е един от четиримата напускащи, които Витория би искал да задържи за новата кампания", се казва още в материала.

Роденият през 2000-ата година ляв бек няма кой знае какъв сериозен опит в професионалния футбол, като през отиващата си година е записал едва 26 мача във всички турнири – национални и щатски, и в тях се е отличил само с една асистенция.

Едсон Лукас има кратка история в професионалния футбол. Играчът започва в Ретро през 2021-а, преди да играе за Парауапебас, както и в Муриси и КСА в щата Алагоас. Генерално в статистиката си има 70 мача и 1 гол.