Шампионът Лудогорец посреща Ботев Враца в мач от 9-ия кръг на efbet Лига.
 
Срещата на “Хювефарма Арена” е от 19:15 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMА SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. 
 
Наглед в този мач няма кой знае каква интрига, като „орлите“ са огромен фаворит. Още повече, че имат нужда да си върнат поразклатеното самочувствие след изненадващата загуба от Славия с 0:1 в миналия кръг. На "Овча купел" бе сложен край и на серията от 49 поредни срещи без загуба в първенството. 
 
Аут за срещата е Антон Недялков, който получи травма в глезена при гостуването на Мидтиланд. Другият национал, който пострада в онзи двубой – Кирил Десподов, е малко по-добре, но участието му в днешния двубой ще бъде до последно под въпрос. Възможно е той да бъде на пейката. Иначе всички останали основни футболисти ще играят. В срещите със Славия и Спартак Вн за Купата на България бе извършена сериозна ротация, на която се слага край днес. 
 
За последно Станислав Генчев ще води отбора, защото карантината на Валдас Дамбраускас изтича в началото на другата седмица и той ще може да поеме задълженията си изцяло, докато сега правеше всичко чрез видеоразговори. Ясно е, че контузени са Каули и Вандерсон, които няма да играят до края на годината, а натурализираният бразилец дори до март. 
 
Врачани пристигат в Разград с много кадрови проблеми. Треньорът Даниел Моралес не може да разчита на Костадин Ничев, и Митрев, а Христов и Миланов са под въпрос за двубоя. След добрия старт Ботев Враца бе застигнат от негативна серия и вече в пет мача не познава вкуса на победата. 
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 
ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Икоко, Пластун, Вердон, Пинас, Баджи, Гонсалвеш, Текпетей, Сантана, Д. Янков, Сотириу
 
Резерви: Пад, Сисиньо, Г. Терзиев, Жосуе Са, Чибота, Ротариу, Ихинио, Десподов, Ману
 
БОТЕВ ВРАЦА: Костов, Гаврилов, Ил. Миланов, Ант. Георгиев, Виейра, М. Маринов, Бауренски, Сержиньо, В. Василев, Ненов, Бабунски
 
Резерви: Хр. Георгиев, Кр. Тодоров, Касини, Ч. Ивайлов, М. Николов, Й. Желев, Г. Николов