Отборът на Лудогорец надигна глава след кошмарния резултат в Европа и загубата с 1:7 от Нордселанд през седмицата. „Орлите” се завърнаха на победния път, побеждавайки с 4:0 Пирин Благоевград в мач от efbet Лига. По този начин Ивайло Петев и футболистите му взеха частичен реванш пред феновете си на „Хюфеварма арена”.

4:0 е най-малкият резултат, с който се отърваха гостите от Благоевград, които успяха да застрашат вратата на Симон Слуга в само един случай. В същото време домакините отправиха над 25 удара по посока вратата на Марио Кирев, който се отличи с множество блестящи намеси.

Любопитно е да се отбележи, че и четирите гола за домакините бяха реализирани от четирима различни голмайстори – Спас Делев, Якуб Пьотровски, Руан Крус и Кайо Видал.

С победата си днес Лудогорец измести от четвъртата позиция тима на Левски. Пирин пък остава 13-ти в таблицата.  

start-photo.bg
51 снимки

Лудогорец успя да поведе в резултата още при първата си опасност пред вратата на Пирин. Клод Гонсалвеш открадна топката от Аюб Абу в центъра на терена и комбинира с Рик Джонатан отляво. Той от своя страна центрира много прецизно към далечната греда, където Спас Делев се измъкна от отбраната на гостите и от близка дистанция не остави шансове на Марио Кирев. Гостите имаха претенции за нарушение на Гонсалвеш срещу Аюб, но след преглед на ситуацията с ВАР, те останаха неуважени. 

Доброто начало за Лудогорец бе помрачено от нелепата контузия, която получи Клод Гонсалевеш в 17-ата минута. Полузащитникът на домакините удари неприятно скулата си в главата на Аймен Суда в центъра на терена и незабавно поиска смяна. След оказаната му лекарска помощ, Гонсалвеш напусна терена на носилка и лед на лявото си око. На негово място се появи Педро Нареси.

„Орлите” изцяло взеха инициативата в срещата и на няколко пъти имаха възможност да обстрелват вратата на гостите. Якуб Пьотровски определено бе най-добрият играч за домакините през първата част. Именно той пробва късмета си с далечен удар, който обаче бе блокиран. Рик Джонатан също обстрелва вратата на Марио Кирев, но без успех.

В 31-ата минута Лудогорец пропусна прекрасен двоен шанс да увеличи преднината си, но вратарят на гостите показа класа. Първо Фон Витри стреля силно, но Кирев изби. При добавката Пьотровски също намери рамката на вратата, но вратарят на Пирин отново се справи.

Малко по-късно благоевградчани пропуснаха най-добрата си възможност. След центриране от пряк свободен удар, отбраната на Лудогорец не успя да изчисти и топката попадна в Аймен Суда на далечната греда. Той овладя и с второто си докосване отправи много силен удар по диагонала, но Слуга успя да избие в ъглов удар.

До края на полувремето Аслак Фон Витри пропусна нов шанс за домакините, стреляйки встрани от вратата от много добра позиция.

Втората част започна с прекрасна възможност за Лудогорец. Спас Делев бе изведен отдясно, стигна топката почти до аутлинията и центрира много прецизно към непокрития Мунир. Той стреля силно към вратата, но Кирев изби. Минута по-късно Пьотровски стреля от дистанция, но покрай вратата.

Якуб Пьотровски все пак ознаменува добрата си игра днес с попадение в 61-ата минута. Кайо Видал получи на десния фланг и с лекота успя да „сложи” топката на главата на Пьотровски, а за поляка не представляваше трудност да я насочи в мрежата.

В 65-ата минута дойде и една от най-заплетените ситуации в срещата. След центриране от ъглов удар и борба за висока топка в наказателното поле, Мартин Бачев пострада сериозно след удар в главата от своя съотборник Марио Кирев. Въпреки че бе на земята, играта продължи и последваха няколко удара, спасени от защитниците и вратаря на гостите. При последвалото меле, топката все пак бе вкарана в мрежата от Руан Крус, но главният рефер получи сигнал от своя помощник и отсъди засада. Последва близо седемминутно разглеждане на ситуацията с ВАР, като в крайна сметка то отмени решението на главния съдия и голът бе признат, тъй като падналият на земята Бачев покриваше засадата.

В 79-ата минута резултатът набъбна на 4:0, след като Кайо Видал също се разписа с красиво изпълнение след блестяща асистенция на Рук Джонатан. Видал копна топката над Кирев и не остави никакви шаснове на вратаря на гостите.

FT ЛУДОГОРЕЦ – ПИРИН 4:0

1:0 Делев 6', 2:0 Пьотровски 61', 3:0 Секо 72', 4:0 Видал 79'

13-ти кръг, efbet Лига

Стадион: „Хювефарма арена”, Разград

Рефер: Владимир Вълков, Пловдив

Лудогорец: 12 Симон Слуга, 5 Георги Терзиев, 6 Якуб Пьотровски, 7 Рик Джонатан. 8 Клод Гонсалвеш, 11 Мунир Шуиар, 16 Аслак Фон Витри, 17 Сон, 26 Сонко Сундберг, 90 Спас Делев, 99 Руан Крус

Старши треньор: Ивайло Петев

Пирин: 1 Марио Кирев, 8 Дмитро Семенив, 29 Мартин Бачев, 38 Александър Дюлгеров, 6 Андрей Йорданов, 20 Аймен Суда, 4 Айуб Абу Улам Батас, 73 Венцислав Бенгюзов, 19 Юго Комано, 11 Иван  Тасев, 17 Борис Тютюков

Старши треньор: Иво Тренчев