Отборът на Лудогорец записа трета поредна победа в контролите по време на подготвителния си лагер в Банско. Шампионите се наложиха над румънския Университатя с 2:0. Попаденията за „орлите” бяла дело на Кайо Видал и Матиас Тисера, който вече има четири попадения по време на подготовката на разградчани в зимния курорт.  

В предишните си два мача тимът на Ивайло Петев се наложи над Марек и Локомотив Пловдив, съответно с 1:0 и 3:0.

Start-Photo.bg
21 снимки

Отборът на Лудогорец имаше възможност да обстрелва вратата на своя противник още в първата минута на срещата. Не бяха изминали и 20 секунди игра от първия съдийски сигнал, когато топката се озова в Матиaс Тисера, който реши да стреля от дистанция. Ударът му обаче нямаше достатъчно сила и не затрудни румънския страж. В петата минута на мача тимът на Университатя стигна до корнер пред Слуга. След центрирането от ъгловия удар футболистите на Лудогоерц отнеха и организираха контра. Топката попадна в Клод Гонсалвеш, който с удар от центъра се опита да прехвърли вратаря, но без успех.

Следващият шанс за гол в срещата отново се разкри пред играчите на Лудогорец. Кирил Десподов центрира от ъглов удар, Франко Русо надскочи всички в наказателното поле и стреля с глава, но и той нямаше късмет да порази целта.

След близо четвърт час игра, Кирил Десподов нахлу отдясно и центрира остро в пеналта, където защитник на Университатя и бранител не се разбраха, а топката се насочи към опразнената врата. В последния момент обаче, друг бранител на румънците успя да изчисти от голлинията.

Малко по-късно тимът на Лудогорец получи правото да изпълни пряк свободен удар. Десподов стреля, но прати топката право в ръцете на вратаря. В последвалата атака Иван бе изведен на стрелкова позиция и отправи удар от малък ъгъл, но Слуга внимаваше и спаси.

Централният нападател на Университатя бе в основата и на следващата атака на румънците. Иван проби отдясно и намери Колич на границата на наказателното поле, той стреля в близкия ъгъл, но Слуга улови.

Резултатът в мача бе открит в 25-ата минута, а точен за българския шампион бе Кайо Видал.След поредната атака на „орлите” се стигна до разбъркване в наказателното поле на Университатя. Отбраната на румънците не успя да изчисти добре топката, тя попадна във Видал, който стреля през купа от играчи и успя да прати коженото кълбо покрай вратаря.

Игор Пластун също имаше възможност да обстрелва вратата на румънците. Бранителят се оказа на точното място след подаване на Десподов от корнер, но и неговият удар с глава мина над напречната греда.

Пет минути преди почивката Лудогорец имаше отличен шанс да увеличи преднината си. Нонато изведе Десподов сам срещу противниковия страж, но капитанът на „орлите” не успя да го преодолее. Попеску изби в ъглов удар, а след центрирането от него, той трябваше да се намесва решително отново.

Първото опасно положение през второто полувреме бе пред българската врата. Иван проби опасно отляво, навлезе в наказателното поле и стреля по земя, но Пластун се оказа на пътя на топката и изби. В 57-ата минута румънците бяха много близо до изравняване на резултата, но късметът покри Симон Слуга. Рогулич бе изведен сам срещу българския вратар, но ударът му срещна дясната греда и излезе в аут.

В 67-ата Кайо Видал проби отлично отдясно, центрира остро към точката за изпълнение на дузпа, където Тисера изпревари защитник на съперника, овладя топката и стреля мощно за 2:0.

Четвърт час преди края на мача Иван Йорданов също обстрелва румънската врата, но ударът му бе спасен от вратаря на Университатя.

До края на срещата Якуб Пьотровски и Тодор Неделев имаха добри възможности да оформят класиката за Лудогорец, но в крайна сметка двубоят завърши без нови попадения. Така Лудогорец записа трета поредна победа в контролите си в Банско.

FT • Лудогорец – Университатя 2:0

1:0 Видал 25', 2:0 Тисера 65'

Лудогорец: 12 Слуга, 32 Пластун, 22 Русо, 44 Марсел, 16 Фон Витри, 8 Гонсалвеш, 23 Шоу, 20 Нонато, 10 Тисера, 10 Десподов, 77 Кайо Видал

Университатя: 21 Попеску, 15 Бадел, 34 Силва, 12 Ндонг, 38 Борта, 8 Матеу, 4 Креату, 28 Митрита, 37 Данчиу, 9 Иван, 19 Колич