Отборът на Лудогорец допусна първо поражение по време на подготвителния си лагер, който се провежда в Турция. Българският шампион отстъпи с 1:3 на чешкия Теплице в третия си приятелски мач в Анталия. 

До този момент разградчани се наложиха над Олимпия Любляна с 3:0 и първенеца на Полша Ракув Ченстохова с 3:1.

В днешния сблъсък Лудогорец поведе в резултата с гол на Руан Секо, но допусна пълен обрат. Първо Петр Хронек изравни през първата част, а в началото на втората част, в рамките на секунди, разградчани допуснаха две индивидуални грешки, които бяха наказани от Абдала Гнинг. В последния четвърт час от мача Теплице игра с човек по-малко, след като играч на чехите получи травма в рамото, а на негово място не се появи нов футболист.

Мачът започна с добра възможност за Теплице, но Дани Групер действа авторитетно и успя да изчисти. В 10-ата минута футболистите на Лудогорец получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, но силният шут на Тодор Неделев попадна в тялото на защитник. Малко по-късно Рик Джонатан получи на границата на наказателното поле, овладя и стреля, но ударът не затрудни вратаря на Теплице.

Резултатът в мача бе открит в 14-ата минута, когато Руан Секо се разписа. Нападателят действа много добре пред наказателното поле на Теплице, където комбинира със своя капитан Якуб Пьотровски. Полякът успя да изведе Секо с двойно подаване, а централният нападател на разградчани с лекота копна топката над вратаря за 1:0.

В 20-ата минута Лудогорец организира много добра атака, в чиято основа бе Тодор Неделев. Плеймейкърът на „орлите” изведе с отличен пас Неделев отдясно, който излезе на добра позиция, но реши да комбинира с Руан Секо, който нахлу в наказателното поле. Нападателят обаче се размина с топката и не успя да отправи удар.

В 28-ата минута тимът на Теплице създаде най-добрата си ситуация от началото на мача. След дълго центриране топката се озова на десния фланг, където играч на чехите овладя и веднага центрира към вратарското поле, където Абдала Гнинг надскочи бранител на Лудогорец и стреля мощно с глава, но Симон Слуга със страхотна изява успя да избие от голинията.

Точно след половин час игра тимът на Теплице успя да изравни с известна доза късмет. Петр Хронек получи на границата на наказателното поле вдясно по нападението на чехите и реши да стреля. Топката рикошира коварно в тялото на Дени Групер, описа странна парабола и остави безпомощен вратаря на разградчани за 1:1.

Две минути преди почивката Рик Джонатан направи хубав пробив фронтално срещу вратата, който завърши с премерен удар, но топката попадна право в ръцете на вратаря на Теплице.

Втората част започна кошмарно за българския шампион. Само в рамките на една минута и няколко секунди, Лудогорец допусна две попадения след груби грешки в отбрана. Първо резервата Нашименто сгреши фатално, подарявайки топка на Абдала Гнинг, който макар и трудно, успя да бутне топката покрай вратаря на разградчани.

Буквално секунди по-късно след подновяването на играта от страна на „орлите” от центъра, Атанас Пемперски също се опита да върне топката към своя вратар, но пасът бе къс и бе пресечен от Гнинг, който този път доста по-лесно преодоля българския страж за 3:1.

В 68-ата минута футболистите на Теплице получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, при който топката бе пратена към вратата на „орлите”, но за техен късмет коженото кълбо спря в левия страничен стълб.

Четвърт час преди края на редовното време полузащитникът на Теплице Матей Радоста получи травма в рамото и не успя да продължи срещата. От щаба на чехите обаче предприеха странно решение не вкараха нов футболист на терена, доигравайки мача в числено неравенство.

 FT ЛУДОГОРЕЦ - ТЕПЛИЦЕ 1:3
 
1:0 Руан Секо 14', 1:1 Хронек 30', 1:2 Гнинг 46', 1:3 Гнинг 47'
 
Лудогорец: 12. Симон Слуга, 5. Георги Терзиев, 26. Сонко Сундберг, 20. Атанас Пемперски, 14. Дени Групер, 6. Якуб Пьотровски-К, 30. Педро Нареси, 88. Тодор Неделев, 7. Рик Джонатан, 99. Руан Крус, 90. Спас Делев
 
Теплице: 33. Ричард Лудха, 2. Алберт Лабик, 7. Даниел Фила, 15. Петр Хронек, 18. Неманя Мичевич, 20. Даниел Трубач, 21. Якуб Кристан, 23. Лукаш Маречек, 25. Абдала Гнинг, 27. Онджей Кричфалуши, 28. Ян Кнапик