Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, написа писмо, което е адресирано към актуалния министър на финансите Асен Василев. 

Прилагаме съобщението от "орлите" без редакторска намеса:

До
Г-н Асен Василев,
министър на финансите

Уважаеми г-н Василев,

В качеството ни на дългогодишни партньори с букмейкърската компания ЕФБЕТ и нейните собственици Цветомир и Боян Найденови, бихме искали да отправим апел към вас, а именно преразглеждане на решението за включването им в списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи). Моля, да се има предвид, че ЕФБЕТ е компания, която в последните години е един от най-големите инвеститори и спонсори на българския футбол и спорт. Над 80 са спортните клубове и федерации, които разчитат на финансовата подкрепа на ЕФБЕТ и сме уверени, че тази помощ е безкористна и е базирана на добрите бизнес практики.

Длъжни сме да уточним, че като десеткратен шампион на България и отбор, който участва редовно в европейските клубни турнири, сме заинтересовани също нашите спонсори да имат безукорна репутация. До този момент не ни е известно собствениците Цветомир и Боян Найденови да са свързвани с корупционни практики или връзки с криминално проявени лица.

Силно се надяваме, че ще се спази духът на Конституцията на Република България, която гарантира нашите права и свободи, и ние като общество няма да допуснем съсипването на репутацията и успешния бизнес на Цветомир и Боян Найденови без надлежно издадена присъда от български съд.

С уважение:

/А.Петричев – Изп. Директор на ПФК Лудогорец/

Ангел Петричев

източник: ludogorets.com