Лудогорец се изправя срещу новака Арда в Пловдив в отложен мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадиона в парк "Лаута" ще стартира в 18:45 часа. "Орлите" са на 3 победи от спечелване на девета поредна титла и със сигурност няма да подценят срещата.

Направилият дебют в предишния двубой начело на Арда - Николай Киров ще има много проблеми за решаване. Най-сериозните са на вратарския пост, където и тримата играчи под рамката - Иван Караджов, Николай Банков и Месут Юсуф са с контузии. Вторият получи тежък удар в главата по време на гостуването на Дунав и бе заменен след почивката от Караджов. Така се очаква като титуляр да започне юношата Лъчезар Йорданов. Извън сметките на треньора е и халфът Емил Мартинов, който е наказан, както и на контузения Мартин Костаинов. Участие няма да може да вземе и Светослав Ковачев, тъй като играе като преотстъпен в Арда от Лудогорец.

"Орлите" ще бъдат в Пловдив без Вандерсон, който е наказан. Голмайсторът на разградчани Клаудиу Кешеру  е с лека травма и вероятно ще започне от скамейката, след като бе заменен на почивката в мача срещу Левски от Якуб Швиерчок. Добрата новина за треньора Павел Върба е състоянието на капитана Светослав Дяков, който се възстановява. Преди този мач Арда е в негативна серия от седем мача в първенството без победа, докато Лудогорец не познава загубата вече в 29 поредни срещи.