Пирин Благоевград хвърли сензацията на кръга в efbet Лига, побеждавайки Лудогорец в Разград с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Преслав Йорданов от дузпа. Опитният таран реализира точно преди почивката. През втората част „зелените“ изпуснаха няколко ситуации, но не успяха да стигнат дори до изравнителен гол.

По този начин преднината на ЦСКА на върха остава 4 точки, колкото беше и преди мача на "орлите" срещу тима от Югозапада. Благоевградчани са на 14-та позиция с 16 пункта – колкото има и предпоследният Хебър.

start-photo.bg
91 снимки


В петата минута добра атака на Лудогорец мина през Неделев и Десподов, като последният центрира отдясно към точката на дузпата, но Рай Насименто не нанесе хубав удар с глава.  Четири минути след това Насименто бе изведен сам срещу Ковальов, но се оказа, че бразилецът е бил в положение на засада. Пирин отвърна с атака отляво, на чийто връх в наказателното се озова Преслав Йорданов. Той обаче бе блокиран навреме.

Игор Тиаго едва не откри резултата с глава. Бразилецът засече много добро центриране на Десподов, дошло отново отдясно. В 19-ата минута Пипа центрира опасно в наказателното поле, като топката се насочи в горния десен ъгъл на вратата, но Максим Ковальов внимаваше.

Точно след половин час игра се откри най-добрата възможност в мача. Макрецкис проби отбраната в зелено и излезе на много изгодна стрелкова позиция. Халфът обаче стреля в тялото на Падт. Четири минути след това Неделев намери Насименто в наказателното, а бразилецът се завъртя и стреля, но бе блокиран.

Три минути преди края на полувремето Кондраков се откъсна от отбраната на „зелените“ и бе съборен. След дълго преразглеждане за засада на украинеца и дали положението е вътре в пеналта, главният съдия Ивелин Занев посочи бялата точка, а Преслав Йорданов не сбърка за 0:1.

В самото начало на втората част Игор Тиаго пропусна шанс да засече с глава едно подаване отляво. След това Неделев стреля от точката на дузпата, но кълбото спря в слабините на играч на благоевградчани. В средата на частта Тодор Неделев пробва мерника си отдалеч, но топката мина до лявата греда на Ковальов.

Малко след това дойде най-добрият шанс за домакините -  Ковальов спаси удар на Десподов отблизо, но никой играч на "орлите" не можа да нанесе още един изстрел в произлязлата суматоха след спасяването на стража.

LAP.bg
28 снимки

Четвърт час преди края Игор Тиаго проби отляво и стреля, но отново Ковальов се намеси. При добавката Доминик Янков опита шут през човек, но не намери вратата. В 81-ата минута Янков си освободи място за изстрел, но за втори път стреля повече от разочароващо. 

Тодор Неделев опита по един изстрел с левия и десния крак след това. В първия случай ударът му бе блокиран, докато във втория прати кълбото в аут. Пьотровски също опита от дистанция да изненада Ковальов, но не бе достатъчно точен.

Още един шанс за "зелените" - Десподов си освободи място за изстрел, но не намери вратата.

Страхотен шанс се откри Пирин дълбоко в добавеното време! Бибишков излезе сам срещу Падт, но не успя да го преодолее. В ответната атака удар на Русо излетя в аут.


FT / Лудогорец - Пирин 0:1

0:1 Преслав Йорданов 45+1` (д)

 

Лудогорец: 1 Серджио Падт, 2 Пипа, 14 Дени Групер, 7 Рай Насименто, 8 Клод Гонсалвеш, 9 Игор Тиаго, 11 Кирил Десподов, 22 Франко Русо, 23 Мануел Шоу, 24 Оливие Вердон, 88 Тодор Неделев

Треньор: Анте Шимунджа

Пирин: 12 Максим Ковальов, 11 Андрей Йорданов, 72 Раян Сенхаджи, 29 Мартин Бачев, 19 Вячеслав, Велев, 10 Славчо Шоколаров, 18 Мартин Смоленски, 20 Чебраилс Макрецкис, 26 Иван Тасев, 9 Преслав Йорданов, 14 Даниил Кондраков

Треньор: Христо Янев