Отборът на Лудогорец постигна категорична победа с 4:0 над Берое в Стара Загора. Точни за успеха на шампионите бяха Бърнард Текпетей, който се разписа на два пъти, Игор Тиаго и Матиас Тисера.

Със спечелените три точки разградчани се доближиха на само една от лидера ЦСКА 1948. Тимът на Анте Шимунджа обаче е с цели два мача по-малко от „червените”.  


start-photo.bg
83 снимки

Двубоят в Стара Загора с натиск за гостите от Разград, като още в 6-ата минута Лудогорец стигна до много изгодна ситуация за гол. Серджио Падт изпрати дълга топка в половината на домакините, Рик Джонатан овладя и изведе отляво Игор Тиаго. Нападателят на „орлите” напредна и с удар по диагонала се опита да притесни Караджов. Вратарят на домакините обаче бе на мястото си и спаси. Малко по-късно Караджов се намеси много добре и след далечен шут на Бърнард Текпетей.

Четвърт час след началото на двубоя дойде и първото спорно положение. Игро Тиаго бе изведен отлично по левия фланг, напредна много добре и след като нагласи топката на десния си крак, стреля силно по диагонала. След рикошет топката излезе в корнер, но изненадващо Железов отсъди засада при паса към Тиаго. Телевизионните повторения показаха, че ситуацията е много тънка, но в случая ВАР нямаше как да се намеси.

Следващата интересна ситуация в срещата бе създадена от Каули Оливейра. Атакуващият играч на гостите получи на границата на наказателното поле и стреля технично в горния десен ъгъл на вратата, но Караджов с майсторство изби в ъглов удар. Берое отговори с далечен шут на Спас Георгиев, който обаче не затрудни по никакъв начин Серджио Падт.

В 34-ата минута Лудогорец реализира във вратата на Берое чрез Бърнард Текпетей, но голът не бе зачетен заради засада. Ситуацията бе прегледана с ВАР, а решението на Железов бе потвърдено. Така резултатът се запази непроменен.

Три минути преди почивката Текпетей отново вкара топката в мрежата, но отново бе отсъдена засада срещу него при паса на Каули Оливейра. Футболистите на гостите дори не протестираха, тъй като засадата на нападателя бе очевидна.

Втората част започна с положение за домакините от Стара Загора. Симеон Мечев получи  шанс да стреля по диагонала, но прати топката доста встрани от вратата.

Лудогорец успя да излезе напред в резултата още в следващата атака. Серджио Пад изпълни аут, пращайки топката в предни позиции. Игор Тиаго се опита да играе с топката, но не успя. Коженото кълбо попадна в Текпетей зад отбраната на домакините, той напредна и стреля мощно към вратата. Караджов докосна топката, но не успя да я отклони извън рамката на вратата и допусна първото попадение в срещата.

Лудогорец продължи да атакува по-настоятелно като Каули Оливейра и Игор Тиаго пропуснаха добри положения.

В 63-ата минута домакините стигнаха до най-чистата си ситуация в мача. Резервата Стив Траоре бе изведен зад отбраната на гостите, овладя добре и стреля, но Серджио Падт показа класа и успя да запази вратата си суха.

В минутите до края на срещата шампионите бяха тимът, който изцяло диктуваше събитията на терена и логично стигна до нови попадения, с които си осигури трите точки в мача.

Игор Тиаго увеличи преднината на разградчани с точно изпълнение в 74-ата минута. Бърнард Текпетей открадна топката от Симеон Мечев отляво, напредна с няколко метра и намери Тиаго във вратарското поле, а за нападателя не остана нищо друго, освен да насочи топката в мрежата за 2:0.

В 78-ата минута резултатът набъбна на 3:0 в полза на Лудогорец. Бърнард Текпетей бе изведен зад защитата на Берое отдясно, финтира с лекота Караджов и на празна врата се разписа, за да реши всичко в двубоя под Аязмото.

Все пак до края разградчани успяха да се разпишат още веднъж, а този път точен бе Матиас Тисера в 81-ата минута.  

FT / БЕРОЕ – ЛУДОГОРЕЦ 0:4

0:1 Текпетей 51', 0:2 Тиаго 74', 0:3 Текпетей 78', 0:4 Тисера 81'

еfbet Лига, 14-ти кръг

Стадион: „Берое”, Стара Загора

Рефер: Валентин Железов

Берое: 1. Иван Караджов, 5. Томас Фонтен, 6. Руи Педро, 8. Серкан Юсеин, 10. Абубакар Тунгара, 13. Абел Анисе, 14. Стилиян Николов, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев (к), 17. Спас Георгиев, 77. Божидар Пенчев

Старши треньор: Николай Киров

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 3. Антон Недялков (к), 9. Игор Тиаго, 14. Дени Групер, 16. Аслак Фон Витри, 20. Нонато, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Енрике, 37. Бърнард Текпетей, 73. Рик, 95. Каули Оливейра

Старши треньор: Анте Шимунджа