Лудогорец стартира контролите по време на лятната си подготовка с разгромна победа. "Орлите" разбиха с 5:1 Струмска слава в Банско. Точни за успеха на шампионите бяха Петър Георгиев (6), Алекс Сантана (21), Матиас Тисера (28), Бърнард Текпетей (57) и Игор Тиаго (61). За радомирци се разписа Томас Добрев в 75-ата минута. Гол на Тиаго в края беше отменен заради засада. 

Треньорът на разградчани Анте Шимунджа даде шанс на доста юноши от школата. Словенският специалист заложи на различни състави в двете полувреме, като само Петър Георгиев запази мястото си след почивката. Следващият етап от подготовката на Лудогорец ще се проведе в Австрия. 

Антон Узунов
22 снимки

Срещата започна с натиск на шампионите, който даде резултат в 5-ата минута. След многоходова атака Петър Георгиев беше изведен на стрелкова позиция и с удар в сглобката вкара за 1:0. Малко след това Кельовлуев не успя да се възползва от грешка на вратаря на радомирци и не намери очертанията на вратата. В 19-ата минута Алекс Сантана стреля в аут от удобна позиция. 

Две минути по-късно бразилският халф успя да удвои резултата. Той получи от Найденов на границата на наказателното поле и с прецизен шут в левия ъгъл не остави шансове на Драго Петков. В 28-ата минута разградчани направиха преднината си класическа. Вратарят на Струмска слава сбърка при изнасянето на топката. Георгиев намери Тисера, а аржентинецът с удар от средна дистанция вкара за 3:0. 

В 37-ата минута Найденов беше изведен на стрелкова позиция от Сантана, но Петков успя да отрази удара на младока. Три минути по-късно Сантана отново отправи опасен удар към вратата на тима от Втора лига, но след рикошет топката излезе в корнер. 

След почивката Лудогорец излезе с почти изцяло променен състав, като само Петър Георгиев запази мястото си. В 50-ата минута Текпетей проби през центъра и отправи силен удар, който рикошира в играч в синьо. В 57-ата минута Бърнард Текпетей вкара четвърти гол за шампионите. Ганаецът отправи страхотен удар от над 20 метра, който се озова в горния десен ъгъл на вратата на радомирци. 

В 60-ата минута Струмска слава получи право да изпълни пряк свободен удар от удобна позиция фронтално срещу вратата след груб фаул на Георги Терзиев. Георги Янев застана зад топката и отправи техничен удар, който Пепеляшев успя да избие, а при добавката играч на радомирци прати кълбото в аут. 

Минута по-късно "орлите" стигнаха и до пето попадение. Игор Тиаго получи отличен пас от Георгиев, справи се със защитник и пусна топката покрай вратаря за 5:0. В 75-ата минута радомирци стигнаха до почетно попадение. Разписа се Томас Добрев, който с брилянтен удар не остави шансове на вратаря на Лудогорец.

В 90-ата минута Тиаго прати топката във вратата на Струмска слава, но попадението беше отменено заради засада.


Лудогорец - Струмска слава 5:1

1:0 Петър Георгиев (5)

2:0 Алекс Сантана (21)

3:0 Матиас Тисера (28)

4:0 Бърнард Текпетей (57)

5:0 Игор Тиаго (61)

5:1 Томас Добрев (75)

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 4. Сисиньо, 59. Алекс Луканов, 32. Игор Пластун (К), 58. Димитър Илиев, 74. Хюсеин Кельовлуев, 75. Петър Георгиев, 23. Мануел Шоу, 38. Владислав Найденов, 7. Алекс Сантана, 10. Матиас Тисера