Лудогорец ще привлече националния вратар на Румъния Хорацио Молдован, твърди местното издание fanatik. Разградчани ще платят откупната клауза на стража на Рапид Букурещ, която е в размер на 800 000 евро. 

25-годишният Молдован е бил желан и от швейцарския Базел, но до сделка не се е стигнало. Сега той е на крачка от Разград. 

Според румънското издание сделката вече е трябвало да бъде оформена. Тя обаче е отложена с няколко дни, защото Лудогорец чака да продаде хърватина Симон Слуга. През есента той изигра повече мачове под рамката от Серджио Падт. Слуга обаче се контузи в края на есенния дял и това отказало сигурен купувач. За него обаче имало и други предложения.

Хорациу Молдован пази в осемте евроквалификационни мача на Румъния и се очаква да бъде титуляр и по време на Европейското първенство в Германия идното лято.  Той вече е обявил на шефовете на Рапид, че иска да премине в Лудогорец. 

Вратарят е част от настоящия си клуб от лятото на 2021 година. Преди това е играл за ЧФР Клуж, Херманщат, Енергетисианул, Рипенсия, Сепси и УТА Арад.