Българският шампион Лудогорец приема Локомотив София във втория двубой от петъчната програма на 27-ия кръг в efbet Лига. Сблъсъкът на „Хювефарма Арена“ стартира в 18:45 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя.

Лудогорец ще се опита да измести ЦСКА от първото място в класирането с успех при домакинството си на Локомотив София. След равенство на „червените“ в голямото дерби с Левски в началото на тази седмица, авансът на столичани на върха в подреждането стана само две точки. По този начин „орлите“ ще изпреварят конкурента си за титлата, ако вземат трите точки срещу столичните „железничари“.

Разградчани подобриха резултатите си след идването на новия треньор Ивайло Петев, като записаха четири поредни победи под негово ръководство, макар че представянето им продължава да бъде неубедително. В последния кръг те победиха трудно след обрат Арда с 2:1 в Кърджали, благодарение на два гола на Игор Тиаго.

Домакините имат проблеми с контузени, като последният такъв е Дени Групер, който се присъдени към дългия списък на играчи, лекуващи травми, в лазарета. Там са още капитанът Антон Недялков, Тодор Неделев, Рик Джонатан, Диниш Алмейда и Доминик Янков. Педро Нареси пък е наказан и също ще пропусне днешната среща.

От своя страна „железничарите“, които в последния кръг победиха Пирин, все още имат теоретичен шанс за участие в първата шестица в плейофите, но изостават на шест точки от шестия Локомотив Пловдив и нямат право на грешки.

Старши треньорът Станислав Генчев, който леко загатна, че турнирът за Купата е приоритет за тима, където на ½-финалите тимът ще се изправи срещу ЦСКА 1948, няма да може да разчита на Матеус Дуарте, който е наказан.

„Железничарите“ пък никога не са вкарвали повече от един гол при гостуване за мач в Разград. По-рано през сезона обаче тимът надделя наш шампионите с минималното 1:0, което е и една от двете загуби за „орлите“ през сезона до момента в първенството.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


18:45 часа | ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

efbet Лига, 27-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Серджио Падт – Пипа, Оливие Вердон, Игор Пластун, Аслак Фон Витри – Якуб Пьотрьовски, Мануел Кафумана – Шоу – Бърнард Текпетей, Спас Делев, Кирил Десподов – Игор Тиаго

Старши треньор: Ивайло Петев

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (3-4-1-2): Бабукар Гайе – Божидар Кацаров, Дейвид Малембана, Алан Диас – Бруно Франко, Ивайло Найденов, Мартин Райнов, Юлиан Ненов – Антонио Вутов – Станислав Костов, Карлос Франса  

Старши треньор: Станислав Генчев


Главен съдия: Георги Димитров

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград


Начало: 18:45 часа

Пряко по: DIEMA SPORT