Лудогорец приема Черно море в мач от 7-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на стадион „Хювефарма Арена“ е с начален час 18:30 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата.
 
Двата отбора се представят стабилно от началото на сезона, като изключим загубата на варненци от ЦСКА в последния кръг. "Орлите", които имат и две отложени срещи, нямат грешна стъпка досега и евентуална победа може да ги качи на върха. 
 
В дните преди двубоя Лудогорец преотстъпи Жоржиньо на Висла Плоцк до лятото на 2022 г., а Вандерсон претърпя операция на коляното и му предстои дълго възстановяване. 
 
След срещата с Черно море Валдас Дамбраускас ще стане чуждестранният треньор с най-много мачове начело на Лудогорец в шампионатни срещи. В момента той дели първата позиция с Павел Върба, като двамата са водили разградчани в 19 срещи. След тях са Пауло Аутори - 12 и Бруно Рибейро - 3.
 
Проблемите в Черно море са свързани с наказанието на Жозе Гомеш заради червения му картон срещу ЦСКА.  Срещата пропускат още Цветомир Панов и Родриго Вилела, които са с травми.
 
По време на шампионатната пауза "моряците" завършиха 0:0 с Дунав в контрола, в която бе изпробван новия нападател Евгени Сердюк. Бившият младежки национал на Украйна, който е играл за последно в португалския Каса Пиа, не е в групата за гостуването в Разград.
Треньорът на Черно море Илиан Илиев е треньорът с най-много шампионатни победи над Лудогорец - 4. Стойността на това постижение е още по-голяма, тъй като е с три различни отбора - Черно море, Верея и Локомотив Пд.
 
Варненци са отборът с най-голям брой спечелени точки на чужд терен от началото на сезона - 7 от девет възможни.