Лудогорец ще направи още един голям изходящ трансфер, според информация на кипърския сайт "24Спортс". Става въпрос за топ реализаторът Пиерос Сотириу, който се мести в японската Джей-лига и вече ще облича екипа на Хирошима Санфрече. 

Само преди няколко дни Лудогорец продаде Алекс Сантана на бразилския гранд Атлетико Паранаензе за 2.5 млн. евро, плюс 500 хил.евро бонуси. Лудогорец си запази и 20% от правата на играча.

Пет месеца преди да навърши 30 години Сотириу прие от втори опит офертата на японците, които трябваше да се постараят, за да получат положителен отговор от кипърския нападател. Лудогорец ще получи 1,5 милиона евро за трансфера и бонуси при постижения на Хирошима с участието на Сотириу. 

Пиерос Сотириу ще стане по-богат с почти 3 милиона евро през следващите три години, каквото е споразумението. Договорът, който подписва, предвижда годишна заплата от 900 000 евро. 

Въпросният отбор има сериозни традиции в японското първенство, но в последните сезони разочароваха с присъствието си в Първа дивизия. През този сезон след 22 изиграни мача е на 6-то място, на 10 точки зад лидера Йокохама Ф. Маринос. 

Пиерос Сотириу пристигна в Лудогорец през лятото на 2021-а година от казахстанския Астана, записа 36 мача и 19 гола в българското първенство, а в европейските турнири вкара 7 гола в 17 срещи. През миналата година стана и голмайстор на efbet Лига..