Българският първенец – Лудогорец, се разправи по категоричен начин със словенския шампион – Олимпия Любляна, и го победи с 3:0 в първа контрола за „орлите“ по време на зимния им лагер в Белек, Турция.

И трите попадения за разградчани паднаха през първото полувреме, като тези 45 минути бяха изключително солидни за футболистите на Георги Дермендижев. Квадво Дуа даде тон за успеха на Лудогорец с попадение в 12-ата минута, а в 31-ата след отлично изпълнение от фал Тодор Неделев удвои актива на „орлите“ в комплекс „Корнелия Даймънд“.

В самия край на първата част дойде време за попадение и от Бърнард Текпетей, който на практика оформи крайния резултат в Турция. След дълго лечение на контузии в игра се завърнаха Диниш Алмейда и Дени Групер, които записаха минути в спаринга с Олимпия. След три дни "орлите" продължават с контролите, като тогава ще срещнат полския шампион Раков Честохова.

startphoto.bg
51 снимки

Срещата в комплекса "Корнелия Даймънд" стартира двуостро от двата отбора, но през първите 10 минути нямаше опасности пред двете врати. Раул от Любляна влезе изключително остро в краката на Гонсалвеш след десет минути, което изнерви максимално Георги Дерменджиев и треньорът на разградчани поиска обяснение за действията на играча от словенския тим.

Все пак в 12-ата минута "орлите" от Разград поведоха в резултата. Кайо Видал влезе отляво в наказателното поле на Олимпия и бе пресиран от бранител на Олимпия. Все пак бразилецът пусна към Квадво Дуа, а той с мощен удар отблизо разстреля Пинтол за 1:0.

Десетина след това Раул от Олимпия стреля много опасност от далечно разстояние, ала Серджио Падт внимаваше и отрази удара на съперника. След малко повече от половин час игра обаче Тодор Неделев "демонстрира" на Раул как се бележи от фал. Пловдивчанинът стреля елегантно с левия крак и не остави никакви шансове на Пинтол - 2:0.

Три след това отбраната на Лудогорец позволи лесно на Раул Поро да нахлуе в наказателното поле на "орлите", след като той преодоля Оливие Вердон и Сон. Футболистът на Олимпия шутира силно с левия крак, ала топката профуча край левия страничен стълб на вратата, пазена от Падт.

Минута преди края на първото полувреме Лудогорец наниза трети гол във вратата на словенския тим. Якуб Пьотровски проби на скорост отдясно и центрира в наказателното поле на Олимпия. Бърнард Текпетей изпревари съперников футболист и с едно докосване елиминира Пинтол, за да направи резултата 3:0.

Малко след това Пинтол направи решително спасяване след удар на Квадво Дуа. Второто полувреме започна отново с по-активна игра от страна на Лудогорец, но до сериозни положения не се стигаше. В 66-ата минута Рик Джоната стреля коварно от границата на пеналтерията, но вратарят на Олимпия улови.

В 81-ата минута Симон Слуга трябваше да се намесва след коварно изпълнение на пряк свободен удар от страна на словенците. Вратарят обаче успя да избие. До края на двубоя нямаше повече интересни полижения и така "орлите" записаха победа в първата си контрола.

FT / ЛУДОГОРЕЦ - ОЛИМПИЯ ЛЮБЛЯНА 3:0

1:0 Дуа 12', Неделев 31', 3:0 Текпетей 44'

ЛУДОГОРЕЦ: 1 Серджио Падт 24 Оливие Вердон 5 Георги Терзиев 16 Аслак Фон Витри 17 Сон 8 Клод Гонсалвеш 6 Якуб Пьотровски 88 Тодор Неделев 9 Квадво Дуа 37 Бърнард Текпетей 77 Кайо Видал

Олимпия Любляна: Пинтол, Ласицкас, Мухамедбегович, Ристич, Суалехе, Диого Пинто, Дофо, Фадида, Не. Мотика, Раул, Педро Лукас